Ohjelma

Ohjelma

MARS 2024 ohjelma

MARS-seminaariohjelma järjestetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla torstaina 15.2. ja perjantaina 16.2. Luvassa on paneelikeskusteluja, keynote-puheenvuoroja, haastatteluja, ajankohtaisia tutkimustuloksia, työpajoja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Puheohjelma rakentuu nyt ensimmäistä kertaa elävän musiikin edunvalvontajärjestö LiveFIN ry:n kanssa.

Ensimmäinen puheohjelmajulkistus antaa esimakua aktiivisen vaikuttamisen teemasta. MARSin lavalla raotellaan ikonisen rock-pyhättö Tavastia-klubin tulevaisuuden näkymiä, kun Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen haastattelee väistyvää toimitusjohtajaa Juhani Merimaata sekä uutta johtajajaa Mari Hatakkaa. Jo perinteeksi muodostunut Kristallipallo puolestaan hypnotisoi MARS-yleisön tulevaisuuden ennustuksillaan, kun Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaaren luotsaamana keskusteluun osallistuvat musiikkialan visionäärit esittelevät omat ennustuksensa musiikkimaailman vuoden 2024 näkymistä.

Lisäksi MARS tuo ajankohtaisen tutkimukseen perustuvan räppikeskustelun Rytmikorjaamolle. Eri alojen tutkijat puhuvat kirjailija, toimittaja ja räppiasiantuntija Koko Hubaran johdolla räpin yhteiskunnallisesta vaikutusvallasta, arvomaailmasta ja muutospotentiaalista. Lavalla keskustelemassa ovat akatemiatutkija ja räppitohtori Elina Westinen (FT, Nuorisotutkimusseura), yliopisto-opettaja Erica Åberg (VTT, Turun yliopisto) ja väitöskirjatutkija Alma Rinta-Pollari (FM, Helsingin yliopisto). 

Lisäksi MARSin ensimmäisten puheohjelmajulkistusten joukossa on keskustelu Suomen ja suomalaisten musiikkitapahtumajärjestäjien asemasta kansainvälisessä kiertuekilpailussa, keskustelu keikan järjestämisen taloudellisista riskeistä sekä yhteistyössä Suomen ohjelmatoimistot ja agentit ry:n kanssa järjestettävä paneeli, jossa puidaan ohjelmatoimistojen roolia artistien ansaintalogiikassa. MARSin Speed dating tarjoaa puolestaan viihdyttävän mahdollisuuden tutustua alaan ja sen tekijöihin.

Lue lisää vuoden 2024 seminaariohjelmasta täältä.

Seminaariohjelman lisäksi MARS tarjoilee ajankohtaisen livemusiikkiohjelmiston iltaisin.

Lue Live on MARS -ohjelmasta täältä.

Seuraa tiedostusta MARSin verkkosivuilla sekä some-kanavissa.

Tule kehittämään entistäkin toimivampaa elävän musiikin alaa ja luomaan uusia verkostoja! Rekisteröidy nyt!