Live on MARS

Live on MARS

Live on MARS

Torstaista perjantaihin 15.-16.2.2024 järjestettävä Live on MARS tuo jälleen kiinnostavia ja ajankohtaisia artisteja esiintymään ympäri Seinäjoen. Keikkapaikkoina toimivat Rytmikorjaamon lisäksi Apila-kirjasto, Bar 15 Basement, Kalevan Navetta sekä Karma.

MARS-seminaaripassilla on Live on MARS -keikoille maksuton sisäänpääsy, mikäli keikka ei ole loppuunmyyty.

Kaikki tilaisuudet ovat K-18, ellei toisin mainita.

Torstai 15.2.2024

Apila-kirjasto

18:00 Viitasen Piia

Keikka on pääsymaksuton ja ikärajaton.

Bar 15

19:00 Orvokki

20:00 Ruissalo Amping

Liput ovelta 5€

Rytmikorjaamo

21:00 Pesso

21:45 Block of Flats

22:35 Jukka Nousiainen Trio

23:25 Lala Salama

Ovet: 20:00

Liput 15€
Selmun jäsenille 13€

Karma

01:00 Pyrythekid

Axel Kala

Liput ovelta 5€

Axel Kala ja Pyrythekid yhteiskeikalla Karmassa!

Perjantai 16.2.2024

Kalevan Navetta

19:00 Polenta

20:00 VIMMA

Liput 15€ 

Tapahtuma on ikärajaton.

Rytmikorjaamo

20:30 LINDA

21:35 Jaakko Kulta

22:30 Aliisa Syrjä

Ovet: 20:00

Liput 20€
Selmun jäsenille 18€

Tapahtuma on sallittu myös alaikäisille.

Bar 15

23:00 vvvsv pvlvv

00:10 Mørket

Liput ovelta 5€

Karma

01:00 Yrjänä

Liput ovelta 12€

Artistit

Aliisa Syrjä

Aliisa Syrjä

Aliisa Syrjä on laulaja-lauluntekijä, jonka sävellykset ja tekstit vievät mukanaan jonnekin sinne, missä surun ja onnen rajat ovat häilyvät ja mannerlaatat jyrisevät jalkojen alla. Debyyttisinglellään Tää tunne hurmannut Aliisa sanoittaa, säveltää ja on myös mukana biisien tuotannoissa.

Artisti valittiin mukaan YleX Läpimurto-listaukseen keväällä 2023, jossa hän sijoittui huikeasti toiseksi. Aliisan kultaa striimannut debyytti­albumi Höyheniä ja saaria julkaistiin lokakuussa 2023. Parhaiten artistina Aliisaa kuvaa se, että hänen lauluissaan klassikko­kirjojen järkälemäinen ja filosofinen sisältö yhdistyy nuoren ihmisen elämään sekä perinteinen lauluntekijyys nykypäivään.

Kuva: Sara Lehtomaa

Artistin sivut
Axel Kala

Axel Kala

Axel Kala on Jyväskylästä kotoisin oleva räppäri ja tuottaja, joka tunnetaan muun muassa Moni meist -platinahitistä sekä featista Pyrythekidin Epäkohtelias-kappaleella yhdessä Gettomasan kanssa. Artisti on julkaissut ja tuottanut musiikkia jo 2010-luvun alusta, mutta livenä hänet nähtiin ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2022 järjestettävällä KPC Tourilla.

Axel Kala julkaisi vuoden 2023 alussa odotetun debyyttialbuminsa ”Sademies”. Joulukuussa Axel Kala julkaisi yhdessä Pyrythekidin kanssa Maalainen-EP:n, joka summaa KPC-kollektiivilaisten laadukkaan yhteistyön tuloksen. EP:ltä löytyy muun muassa erinomaisen vastaanoton saaneet singlet Mä + Sä ja 3 Toivomusta, joista jälkimmäinen on löytynyt useita viikkoja Spotifyn viralliselta top-listalta. Axel Kala on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista nousevista rap-artisteista, jonka musiikissa paistaa eri tyylien ja maailmojen yhdistäminen.

Kuva: Ville Leppänen

Artistin sivut
Block of Flats

Block of Flats

Vaihtoehtorockin tuore tulokas, porvoolainen Block of Flats, yhdistää musiikissaan tarttuvat pop-koukut, mielikuvitukselliset sovitukset sekä elektronisen soundin tuottaen tyylikkäästi toteutettua modernia rockia. Yhtye on tunnettu energisistä live-esiintymisistään, joita bändi on ehtinyt ahkeroida runsaasti niin ympäri Suomea kuin ulkomaillakin.

Block of Flats julkaisi esikoisalbuminsa No Hope For The Hopeless loppuvuodesta 2023. Jo albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu, Feels Like, sai valtavan huomion mediassa ja kotimaisilla radiokanavilla: se noteerattiin mm. YleX:n yhdeksi vuoden parhaista kotimaisista rock-julkaisuista. Puheet bändin ympärillä kasvavat koko ajan nostaen sen yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisen rock- ja metalliskenen tulokkaista.

Kuva: Aapo Mattsson

Artistin sivut
Jaakko Kulta

Jaakko Kulta

Jaakko Kulta ammentaa orgaanisiin pop-kappaleisiinsa inspiraatiota vanhemmasta suomirockista. Artisti luo helposti lähestyttävää, huoliteltua, aitoa ja ennen kaikkea samaistuttavaa musiikkia parikymppisen ihmisen silmin. Nämä elementit näyttäytyvät myös artistitulokkaan livessä, joka kuljettaa kuulijat itsevarmasti läpi koko tunneskaalan aina sydänsuruista hetken hurmokseen.

Jaakko Kulta aloitti monipuolisen musiikkitaustansa alkujaan tuottajan roolissa, jonka kautta artisti päätyi luomaan omaa tuotantoaan aina äänimaisemasta sanoituksiin saakka. Tarttuvat kertosäkeet ja huolelliset sanoitukset vangitsevat kuulijat ainulaatuiseen tunnelmaan tarjoten unohtumattoman ja uniikin live-shown.

Artistin lahjakkuutta summaava Huone (feat. Ellis) saavutti ensimmäisen päivän jälkeen 140 000 streamia päätyen Suomen Spotifyn Top 50 -listan 3. sijalle.

Artistin sivut
Jukka Nousiainen Trio

Jukka Nousiainen Trio

Jukka Nousiainen on omaehtoinen lauluntekijä ja muusikko, joka on keikkaillut ja levyttänyt aktiivisesti 2010-luvun alkupuolelta saakka sekä soolona että eri yhtyeiden kanssa. Nousiaisen pitkäaikainen yhtye, kuusihenkinen  psykedeelinen countryrockryhmä Jukka Nousiainen & Kumpp. jäi viime kesän jälkeen tauolle. MARSissa Nousiainen nousee lavalle sähköisen trion voimin esittäen uutta musiikkia sekä tuoreita sovituksia Nousiaisen vanhoista kappaleista.

Artistin sivut
Lala Salama

Lala Salama

Lala Salama on Richterin paikallisen magnitudin asteikon ylä­oksilta kurkisteleva kansain­välistä kultti­mainetta epä­onnistuneesti pakoileva dynaaminen rock-trio, joka tunnetaan anteeksi&pyytelemättömästä herkkyydestä yhdistettynä jyrähtelevään särövalliin!

Kuva: Nora Nieminen

Artistin sivut
LINDA

LINDA

LINDA on artisti, laulaja ja laulun­tekijä, jolla on pitkä tausta musiikin parissa, muun muassa rock­bändin laulajana ja kontra­basistina. Yhtyeen kanssa hän on keikkaillut laajasti. Viime vuodet LINDA on keskittynyt soolouraansa ja tehnyt musiikkia yhdessä tuottaja Tapio Heinilän ja biisintekijä Joni Rahkolan kanssa. LINDAN musiikissa pop ja rock yhdistyvät vahvaan visuaaliseen maailmaan sekä rock’n roll showhun, mistä syntyy persoonallinen kokonaisuus.

Kuva: Anni Hartikainen

Artistin sivut
Mørket

Mørket

Vuonna 2015 perustettu Mørket on palannut. Kaksi kriitikoidenkin hehkuttamaa albumia Musta Luonto (2016) sekä Oro (2020) julkaissut helsinkiläis­viisikko on kulut­tanut nyt jo toivottavasti taakse jääneet kulttuuri­alan nälkä­vuodet luoden nahkaansa ja laajentanut ilmaisuaan entisestään. Takana yhtyeellä on keikkoja Tuskassa, Tavastian, Tampereen Tulli­kamarin, ja Lutakon kaltaisten salien lavoilla Turmion Kätilöiden, Boriksen, sekä Mokoman kanssa. 

Ainutlaatuisesti ruotsin ja suomen kieltä lauluissaan sekoittavan bändin musiikillisessa ilmaisussa kuuluvat Convergen ja Kvelertakin lisäksi Mastodonin kaltaisten modernien biisinkirjoituksen jättiläisten melodiankuljetus sekä vilpitön soittamisen ilo. Tai no, jääköön kuulijan itsensä päätettäväksi kuinka iloiselta voi kuulostaa yhtye joka ammentaa inspiraationsa inhimillisestä kärsimyksestä, kuolemasta, yliannostuksista, ja menetyksestä,sekä yhteiskunnan ja sen johtajien eripurasta ja väärinkäytöksistä.

Kuva: Nadi Hammouda

Artistin sivut
Orvokki

Orvokki

Jos tunnetta on vaikea kuvailla, sen voi muuttaa musiikiksi. Orvokin musiikkiin voi upota ja se vie hetkeksi johonkin muualle – paikkaan, jonka voi kokea turvalliseksi. Turvallisessa paikassa epämääräinenkin vaikea tunne on helppo kohdata ja käsitellä. Kappaleissa epätavalliset rakenteet ja rytmilliset yllätykset kietoutuvat sähköisenä sykkiväksi uneksi.

Luova Records julkaisi Orvokin debyyttialbumin Kasvotusten marraskuussa 2023. Helsingin Sanomien arviossa Ilkka Mattila antoi levylle 5 tähteä ja kehui albumia taiteellisilta ratkaisuiltaan rohkeaksi ja ajatuksella rakennetuksi kokonaisuudeksi.

Kuva: Helmi Padatsu

Artistin sivut
Pesso

Pesso

Pesson kehuttu ja palkittu 33-albumi keräsi paljon kiitosta vuosituhannen vaihteen poikabändiestetiikkaa ja saman ajan hiphop/R&B -sävyjä yhdistelevästä maailmastaan. Uuden kauan (ihan liian) -sinkkunsa julkaissut Pesso kiertää keväällä uuden albuminsa tiimoilta ympäri Suomea.

Pesso on artisti ja tuottaja, joka säveltää, sanoittaa, tuottaa ja sovittaa musiikkiaan itse. Albumit Kunnes mä tapasin sut (2018), Miks sä et oo niinku kaikki muut? (2020) ja 33 (2022) julkaissut artisti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista artisteista ja live-esiintyjistä.

Kuva: Eino Manner

Artistin sivut
Polenta

Polenta

Polenta on kolmen viulistin ja yhden kitaristin yhtye, joka soittaa omaa sekä perinteistä pelimannimusiikkia hiki hatussa ja täydellä sydämellä. Yhtyeen esikoisalbumi Kaustinen Turbo, joka julkaistiin syksyllä 2021, koostuu kaustislaisista sävelmistä, jotka ovat Polentan käsittelyssä saaneet uuden ilmeen. Näillä kaustis-tulkinnoilla lohkesi myös Konsta Jylhä -kilpailun voitto vuonna 2019. Ketteränä livebändinä tunnetun Polentan keikat huokuvat välitöntä tunnelmaa ja soittamisen riemua. Uutta kansanmusiikkia raikkaalla ja räväkällä otteella!

Polentan keikka Kalevan Navetassa on osa Kansanmusiikkiliiton kevätkiertuetta.

Kuva: Tommi Ahonen

Artistin sivut
Pyrythekid

Pyrythekid

Perinteisempää räppiä, grime- ja bassline-tyylistä soundimaailmaa sekä melodisempaa flowta yhdistelevä Pyrythekid tarjoilee kuulijoilleen aina tuoretta soundia.

KPC-kollektiivilaisen ura on ollut nousukiidossa jo vuonna 2020 julkaistusta esikoisalbumista lähtien. Erityisesti platinaa striimannut single Epäkohtelias (feat. Axel Kala ja Gettomasa) nosti artistin viimeistään rap-kansan tietoisuuteen. Kappale pysytteli Spotifyn Top 50 -listalla lähes puoli vuotta ja on kerryttänyt tähän päivään mennessä reippaasti yli 8 miljoonaa streamia.

Loppuvuonna 2023 artisti julkaisi yhdessä Axel Kalan kanssa Maalainen-EP:n, jossa kuullaan muun muassa lämpimän vastaanoton saaneet ja top-listoiltakin löytyneet singlet Mä + Sä ja 3 Toivomusta.

Artistin sivut
Ruissalo Amping

Ruissalo Amping

Niin ihanan kovaa, ja niin kovin ihanaa.

Kuva: Mikko Siipola

Artistin sivut
Viitasen Piia

Viitasen Piia

Tumman­puhuvaa indie folkia esittävä Viitasen Piia valmistautuu odotetun 5. studio­albuminsa Ihmisen aika julkaisuun maalis­kuussa 2024. Live on MARS -tapahtumassa Piia esittää yksin niin tuttuja kuin julkaisemattomiakin kappaleita.

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia on huomioitu uransa aikana Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa. Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravisuttaneen Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Julius Maurasen (mm. Oranssi Pazuzu, Vesa-Matti Loiri) tuottamalta Ihmisen aika -albumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Outo tyttö ja Paras kellua vaan, joka voitti Yle Radio Suomen Levy­lauta­kunnan lokakuussa.

Kuva: Tekla Vály

Artistin sivut
VIMMA

VIMMA

VIMMAn uusi albumi Tornadon silmässä julkaistiin syksyllä 2023. Albumi vie kuulijansa matkalle, joka pureutuu syvälle eksistentiaalisesti epävakaisiin aikoihin ja tarjoaa vertaistukea kollektiivisen hajoamisen hetkinä. Yhtyeen livekeikka tarjoaa perspektiiviä katsella maailmaa jopa ihan uudesta näkökulmasta.

Vimma on seitsemän helsinkiläis­muusikon kollektiivi, joka kirjoittaa musiikkia hektisestä nyky­maailmasta, ilmasto­kriisistä ja luonto­suhteesta. Musiikin sävellyksistä vastaa pääasiassa saamelais­syntyinen Pessi Jouste ja solistina toimii karismaa tihkuva näyttelijä-laulaja-ohjaaja Eeva Rajakangas.

Kuva: Samuel Järvinen

Artistin sivut
vvvsv pvlvv

vvvsv pvlvv

Suomen kevyintä heviä esittävä vvvsv pvlvv on vuonna 2019 Vaasassa perustettu bändi, jonka alternative rock -biiseissä kuuluu vaikutteita esimerkiksi popista, räpistä ja emosta.

vvvsv pvlvvn lauluissa käsitellään kaikkea sellaista, johon maailman onnellisin kansa voi samaistua eli mm. mielenterveysongelmia, kuolemaa, häpeää, yksinäisyyttä ja kiusaamista. Laulut eivät kuitenkaan glorifioi kärsimystä vaan vaikeuksien hyväksymistä ja ennen kaikkea niistä selviämistä.

Vuonna 2023 Vaasa palaa tuplasi sekä someseuraajiensa että striimiensä määrät ja esiintyi mm. the 69 Eyesin, One Morning Leftin ja Saran kanssa. Bändin tunnetuimmat singlet “mun <3 soi”, “korkeuxiin” ja “en tiedä, mutta toivon” ovat tuttuja myös mm. Yle X:n taajuuksilta.

Bändin tammikuussa julkaisema uusin single, ysärivaikutteinen epävarmuudesta ja itseluottamuksen puutteesta kertova “krvv krvv” on osoittautunut hitiksi mm. TikTokissa ja striimannut hyvin myös Spotifyssa. 

Vaasa palaa työstää tällä hetkellä debyyttipitkäsoittoaan, joka julkaistaan keväällä 2025.

Kuva: Tuomas Mäki

Artistin sivut
Yrjänä

Yrjänä

Kesällä 2022 debyyttisinglensä Ruudun taa julkaissut Yrjänä on noussut omintakeisilla visuaalisilla sinkuillaan nopeasti yhdeksi mielenkiintoisimmista uusista artisteista. Todellisena monilahjakkuutena tunnettu taiteilija kirjoittaa, tuottaa, äänittää ja miksaa kappaleensa itse.

Maaliskuussa 2023 ilmestyneellä Sulle rakas -debyyttialbumilla kuullaan modernia r’n’b:tä, jossa poikkeuksellisen vetävän lauluflown välittämät rehelliset, vahvat tunteet yhdistyvät kansainvälisen tason soundimaailmaan. Artisti on lyhyen soolouransa aikana ehditty nähdä jo mm. Flow Festivalin, Ruisrockin ja Tavastian lavoilla.

Kuva: Lumi Hartikainen