Live on MARS

Live on MARS

Live on MARS

Torstaista perjantaihin 15.-16.2.2024 järjestettävä Live on MARS tuo jälleen kiinnostavia ja ajankohtaisia artisteja esiintymään ympäri Seinäjoen. Keikkapaikkoina toimivat Rytmikorjaamon lisäksi Apila-kirjasto, Bar 15 Basement, Kalevan Navetta sekä Karma.

Tiistai 3.10.2023

Bar 15

17:00

Tule kuulemaan hyvää settiä!

Ei maksa mitään!

Rytmikorjaamo

18:00

20:00

Ilmainen sisäänpääsy!

Perjantai 27.10.2023

Apila-kirjasto

15:00

16:00

17:00

Heippa vaan ja tervetuloa

Artistit

Aliisa Syrjä

Aliisa Syrjä

Aliisa Syrjä on laulaja-lauluntekijä, jonka sävellykset ja tekstit vievät mukanaan jonnekin sinne, missä surun ja onnen rajat ovat häilyvät ja manner­laatat jyrisevät jalkojen alla. Debyyttisinglellään Tää tunne hurmannut Aliisa sanoittaa, säveltää ja on myös mukana biisien tuotannoissa. Artisti valittiin mukaan YleX Läpimurto-listaukseen keväällä 2023, jossa hän sijoittui huikeasti toiseksi. Aliisan kultaa striimannut debyytti­albumi Höyheniä ja saaria julkaistiin lokakuussa 2023. Parhaiten artistina Aliisaa kuvaa se, että hänen lauluissaan klassikko­kirjojen järkälemäinen ja filosofinen sisältö yhdistyy nuoren ihmisen elämään sekä perinteinen lauluntekijyys nykypäivään.

Kuva: Sara Lehtomaa

Artistin sivut
Dragsvik

Dragsvik

Dragsvik on keväällä 2020 perustettu helsinkiläinen post-punkbändi joka on lyhyen olemassaolonsa aikana ehtinyt vakiinnuttaa paikkansa yhtenä kotimaisen alakulttuurikentän mielenkiintoisimmista yhtyeistä.

Bändin tumman­puhuvassa ulosannissa ankean synkistelyn vasta­painona toimivat haikean kauniit pop-melodiat ja punkin kiihkeys. Kvartetin musiikissa voikin kuulla kaikuja mm. The Curen goottirokista, The Mobin anarko­punkista sekä Slowdiven shoegazesta. Anarko­feministisiä teemoja suomen­kielisissä lyriikoissaan käsittelevä bändi haastaa kuulijan miettimään omaa suhdettaan luokkaan kiihtyvällä tahdilla eriarvoistuvassa yhteiskunnassa.

Dragsvikin debyyttialbumi julkaistiin kesällä 2022 ja jatkoa seuraa ensi keväänä toisen pitkäsoiton muodossa.

Kuva: Emma Suominen

Artistin sivut
Lala Salama

Lala Salama

Lala Salama on Richterin paikallisen magnitudin asteikon ylä­oksilta kurkisteleva kansain­välistä kultti­mainetta epä­onnistuneesti pakoileva dynaaminen rock-trio, joka tunnetaan anteeksi­pyytelemättömästä herkkyydestä yhdistettynä jyrähtelevään särövalliin!

Kuva: Nora Nieminen

Artistin sivut
LINDA

LINDA

LINDA on artisti, laulaja ja lauluntekijä, jolla on pitkä tausta musiikin parissa, muun muassa rockbändin laulajana ja kontrabasistina. Yhtyeen kanssa hän on keikkaillut laajasti. Viime vuodet LINDA on keskittynyt soolouraansa ja tehnyt musiikkia yhdessä tuottaja Tapio Heinilän ja biisintekijä Joni Rahkolan kanssa. LINDAN musiikissa pop ja rock yhdistyvät vahvaan visuaaliseen maailmaan sekä rock’n roll showhun, mistä syntyy persoonallinen kokonaisuus.

Kuva: Anni Hartikainen

Artistin sivut
Mørket

Mørket

Vuonna 2015 perustettu Mørket on palannut. Kaksi kriitikoidenkin hehkuttamaa albumia (”Musta Luonto”, 2016 sekä ”Oro”, 2020, KHY Suomen Musiikki) julkaissut helsinkiläis­viisikko on kulut­tanut nyt jo toivottavasti taakse jääneet kulttuuri­alan nälkä­vuodet luoden nahkaansa ja laajentanut ilmaisuaan entisestään. Takana yhtyeellä on keikkoja Tuskassa, Tavastian, Tampereen Tulli­kamarin, ja Lutakon kaltaisten salien lavoilla Turmion Kätilöiden, Boriksen, sekä Mokoman kanssa. Tulevaisuudessa Mørket toivoo pääsevänsä jakamaan painavan asiansa yhä laajempien yleisöjen kanssa.

Oro-kakkoslevyllä kokoon­pano­päivityksen myötä suomen rinnalle laulu­kieleksi vakiintui vokalisti Erik Lindroosin äidinkieli ruotsi. Tämä on oma­peräinen ja hyvällä tavalla erottuva, myös uniikkia cross-Nordic-potentiaalia huokuva yhdistelmä. Uuden materiaalin vokaali­osastolla vuorotellaan vaivattomasti Erikin ja basisti Janne Leskisen johdolla, unohtamatta Dispyt-kappaleeseen palkeitaan lainannutta Kohti Tuhoa-yhtyeen Helenaa, jonka vierailu poliittisesti häpeilemättömän suora­viivaisella raidalla antaa sille selkä­piitä kutkuttelevan viimeisen silauksen.

Musiikillisesti bändi ottaa uusilla biiseillä selkeän seuraavan stepin ja on ilmai­sussaan aiempaa suorempi, tarttuvampi, ja isomman kuuloinen, unohtamatta kuitenkaan tuttuja äkki­vääriä juuriaan. Sävellystyössä kuuluu vahvasti myös uuden kitaristin Arttu Hurmeen kädenjälki, jonka kappale ”En Kyrka Brinner” ei kermaisuudessaan jätä täyttämättä kulti­voituneem­mankaan AOR-fanin kertosäe­vatsaa. Musiikillisesti Mørketin ilmaisussa kuuluvat aiempien Convergen ja Kvelertakin lisäksi Mastodonin kaltaisten modernien biisin­kirjoituksen jättiläisten melodian­kuljetus sekä vilpitön soittamisen ilo. Tai no, jääköön kuulijan itsensä päätettäväksi kuinka iloiselta voi kuulostaa yhtye joka ammentaa inspiraationsa inhimillisestä kärsimyksestä, kuolemasta, yliannostuksista, ja menetyksestä, sekä yhteiskunnan ja sen johtajien eripurasta ja väärinkäytöksistä.

Kuva: Nadi Hammouda

Artistin sivut
Pesso

Pesso

Pesso on artisti ja tuottaja, joka säveltää, sanoittaa, tuottaa ja sovittaa musiikkiaan itse. Albumit ”Kunnes mä tapasin sut” (2018), ”Miks sä et oo niinku kaikki muut?” (2020) ja ”33” (2022) julkaissut artisti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tämän hetken kiinnostavimmista artisteista ja live-esiintyjistä. Pesso on tehnyt uransa aikana yhteistyötä mm. Gasellien, pehmoainon, Pyhimyksen, F:n, Karinan ja Yonan kanssa.

Pesson kehuttu ja palkittu ”33”-albumi keräsi paljon kiitosta vuosituhannen vaihteen poikabändiestetiikkaa ja saman ajan hiphop/R&B -sävyjä yhdistelevästä maailmastaan. Tulevalle albumille vaikutteita on löytynyt samalta ajanjaksolta, mutta eri mantereelta. Artisti on kertonut inspiroituneensa etenkin brittimusasta, aina Sugarbabesista Didoon ja Gorillaziin.

Kuva: Eino Manner

Artistin sivut
Polenta

Polenta

Polenta on kolmen viulistin ja yhden kitaristin yhtye, joka soittaa omaa sekä perinteistä pelimannimusiikkia hiki hatussa ja täydellä sydämellä. Yhtyeen esikoisalbumi Kaustinen Turbo, joka julkaistiin syksyllä 2021, koostuu kaustislaisista sävelmistä, jotka ovat Polentan käsittelyssä saaneet uuden ilmeen. Näillä kaustis-tulkinnoilla lohkesi myös Konsta Jylhä -kilpailun voitto vuonna 2019. Ketteränä livebändinä tunnetun Polentan keikat huokuvat välitöntä tunnelmaa ja soittamisen riemua. Uutta kansanmusiikkia raikkaalla ja räväkällä otteella!

Kuva: Tommi Ahonen

Artistin sivut
Ruissalo Amping

Ruissalo Amping

Niin ihanan kovaa, ja niin kovin ihanaa.

Kuva: Mikko Siipola

Artistin sivut
Viitasen Piia

Viitasen Piia

Tumman­puhuvaa indie folkia esittävä Viitasen Piia valmistautuu odotetun 5. studio­albuminsa Ihmisen aika julkaisuun maalis­kuussa 2024. Live on MARS -tapahtumassa Piia esittää yksin niin tuttuja kuin julkaisemattomiakin kappaleita.

”Huomasin uuden albumin kirjoitus­prosessin edetessä kirjoittaneeni useita kappaleita eri tavoin kyydistä pudonneiden näkö­kulmasta: tarinoita ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet tyhjän päälle tai joutuneet rakentamaan elämänsä perustuksia ja turvan tunnetta uudelleen”, Piia kertoo.

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia on huomioitu uransa aikana Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa. Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravisuttaneen Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Julius Maurasen (mm. Oranssi Pazuzu, Vesa-Matti Loiri) tuottamalta Ihmisen aika -albumilta on tähän mennessä julkaistu singlet Outo tyttö ja Paras kellua vaan, joka voitti Yle Radio Suomen Levy­lauta­kunnan lokakuussa.

Kuva: Tekla Vály

Artistin sivut
VIMMA

VIMMA

VIMMAn uusi albumi Tornadon silmässä julkaistiin syksyllä 2023! Albumi vie kuulijansa matkalle, joka pureutuu syvälle eksistentiaalisesti epävakaisiin aikoihin ja tarjoaa vertaistukea kollektiivisen hajoamisen hetkinä. Yhtyeen livekeikka tarjoaa perspektiiviä katsella maailmaa jopa ihan uudesta näkökulmasta.

Vimma on seitsemän helsinkiläis­muusikon kollektiivi, joka kirjoittaa musiikkia hektisestä nyky­maailmasta, ilmasto­kriisistä ja luonto­suhteesta. Musiikin sävellyksistä vastaa pääasiassa saamelais­syntyinen Pessi Jouste ja solistina toimii karismaa tihkuva näyttelijä-laulaja-ohjaaja Eeva Rajakangas.

Syvää­luotaava artikkeli yhtyeestä brittiläisen Songlines-lehden pää­toimittajalta Simon Broughtonilta, jonka mielestä Vimma on kuluvan vuosikymmenen merkittävimpiä kokoonpanoja.

Kuva: Samuel Järvinen

Artistin sivut
Yrjänä

Yrjänä

Kesällä 2022 debyyttisinglensä ‘Ruudun taa’ julkaissut Yrjänä on noussut omintakeisilla visuaalisilla sinkuillaan nopeasti yhdeksi mielenkiintoisimmista uusista artisteista. Todellisena monilahjakkuutena tunnettu taiteilija kirjoittaa, tuottaa, äänittää ja miksaa kappaleensa itse.

Maaliskuussa 2023 ilmestyneellä ‘Sulle rakas’ -debyyttialbumilla kuullaan modernia r’n’b:tä, jossa poikkeuksellisen vetävän lauluflown välittämät rehelliset, vahvat tunteet yhdistyvät kansainvälisen tason soundimaailmaan.

“Tämä albumi on täynnä mun sielua ja sydäntä. Se on mulle tosi rakas ja toivon et se on myös sulle rakas.” – Yrjänä

Yrjänä tunnetaan soolomateriaalinsa lisäksi huippuluokan tuottajana, jonka kädenjälkeen ovat luottaneet mm. Yeboyah, Isaac Sene, Hassan Maikal ja Sexmane. Artisti on lyhyen soolouransa aikana ehditty nähdä jo mm. Flow Festivalin, Ruisrockin ja Tavastian lavoilla.”

Kuvaaja: Lumi Hartikainen