Puhujat

Puhujat

Puhujat

MARS-puhujat esittelyssä:

Mari Hatakka

Mari Hatakka

Kulttuuri­palvelu­päällikkö (vs.), Espoon kaupunki – 1.1.2024 alkaen toimitus­johtaja, Helsingin Rock and Roll Oy

Kulttuuripalvelu­päällikkönä Mari Hatakka on vastuussa Espoon kaupungin kulttuuri­tiloista ja niiden toiminnasta – tiloja ovat Espoon kulttuuri­keskus, Sellosali, Kannusali, Näyttely­keskus WeeGee ja lasten kulttuurikeskus Aurora. Vuoden vaihteessa hän aloittaa Helsingin Rock and Roll Oy:n toimitus­johtajana, yrityksen keskeisiä toimintoja ovat Tavastia-klubin ja Semifinalin pyörittäminen sekä anniskelu­palveluiden tarjoaminen mm. urheilu- ja viihdetoimijoille. Aiempi työ­historia pitää sisällään 10 vuotta myynnin johtamista kahdessa eri lipun­myynti­yrityksessä (Tiketti ja Lippupiste) sekä myös 10 vuoden pää­toimisen artisti­uran tanssijana ja laulajana. Elävän musiikin säätiön hallituksen jäsen. ELMU säätiö ylläpitää musiikkialan toimijoille tarkoitettua vuokraustoimintaa kahdessa Jallukassa (Helsinki ja Tampere) sekä jakaa vuosittain apurahoja elävän musiikin toimialan edistämiseksi: Elmu Säätiö — ELMU säätiö (elmu-saatio.fi)

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa: Hatakka & Merimaa

Panu Hattunen

Panu Hattunen

Promoottori, Ilosaarirock / Kerubi

Panu Hattunen toimii Ilosaari­rock festivaalin promoottorina sekä Ravintola Kerubin ohjelma­päällikkönä. Hän on touhunnut live­alalla 15 vuotta ja matka eikun jatkuu. Sitä ennen hän on muun muassa näytellyt 10-vuotiaana kahdessa oopperassa, sairastanut vesi­rokon ja tullut valituksi ekana joukku­eeseen salibandy-vuorolla, kerran. Hattunen on LiveFIN ry:n hallituksen jäsen.

Koko Hubara

Koko Hubara

Kirjailija ja toimittaja

Koko Hubara (1984) on kirjailija, toimittaja, luovan kirjoit­tamisen opettaja ja väitös­kirja­tutkija, joka on kirjoit­tanut ja keskus­tellut hiphop-kulttuurista erityisesti rodun, luokan ja suku­puolen näkö­kulmista viiden­toista vuoden ajan. Hän on entinen Basso-lehden toimitus­päällikkö.

Tina Jukarainen

Tina Jukarainen

Toimitusjohtaja, Manage Me

Tina Jukarainen on manageri­toimisto Manage Men toimitus­johtaja ja toimii managerina muun muassa Iltalle, Aliisa Syrjälle, Nelli Matulalle ja Tuure Boeliukselle. Jukarainen on työskennellyt musiikki­alalla lähes 12 vuotta ja keskittyy työssään artistien pitkä­jänteiseen ura­kehitykseen. Hän toimii myös Suomen Manageri­foorumin hallituksen puheen­johtajana ja käy oppi­laitoksissa puhumassa artisti­manageroinnista ja uusien artistien kehittämisestä.

Mikko Meriläinen

Mikko Meriläinen

Pää­toimittaja, Soundi

Meriläinen on toiminut viimeiset kymmenen vuotta Soundin pää­toimittajana. Musiikki­toimittajan hommat hän aloitti samassa lehdessä 23 vuotta sitten, ja vuosi­kymmenten varrella on tullut hyvin monen­laista muutakin kokemusta toimittajan töistä. 2000-luvulla hän on toiminut myös Poko Rekordsin ja sen sisar­labeleiden A&R-päällikkönä.

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa: Hatakka & Merimaa

Juhani Merimaa

Juhani Merimaa

Musiikkialan yrittäjä (nykyään enimmäkseen eläkeläinen)

Helsingin Rock and Roll Oy, omistuksia myös muissa alan yhtiöissä kuten esim Vantaan festivaalit Oy.

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa: Hatakka & Merimaa

Salla Mistola

Salla Mistola

Erityisasiantuntija, Taiteen edistämiskeskus Taike

Salla Mistola toimii Taikessa mm. musiikista vastaavana erityisasiantuntijana. Ennen Taikea Mistola on työskennellyt Helsingin kaupungilla kulttuuripolitiikan parissa sekä esittävien taiteiden kentällä.

Jussi Mäntysaari

Jussi Mäntysaari

Musiikki­päällikkö, Nelonen Median radioiden musiikki­osaston esimies

Musafanista musiikin ammattilaiseksi edennyt Jussi Mäntysaari omaa laajan työhistorian mm. Rumbasta, Voice TV:ltä, Radio Cityltä, Voicelta, Spotifylta ja nyttemmin Nelosen radioista, live-puolelta ja televisio­kanavilta. Mäntysaari on toiminut 12 vuotta musiikki­päällikkönä eri kanavilla ja senior editorina Spotifyssa.

Osallistuu keskusteluun:

Kristalli­pallo 2024

Markus Nordenstreng

Markus Nordenstreng

Laulaja-laulun­tekijä, muusikko ja freelancer-toimittaja, hallituksen vara­puheen­johtaja, Suomen musiikin­tekijät ry

Markus Nordenstreng on helsinkiläinen musiikin­tekijä ja muusikko, joka tunnetaan mm. Tuomo & Markus -yhtyeestä. Musiikki­uransa ohessa Nordenstreng on vaikut­tanut useissa musiikki­alan luottamus­tehtävissä mm. Suomen Musiikin­tekijöiden, Music Finlandin ja Teoston hallituksissa. Nordenstreng on myös osakkaana Grandpop Records -yhtiössä ja tekee kitara-aiheista ohjelmaa Radio Helsinkiin.

Alma Rinta-Pollari

Alma Rinta-Pollari

Väitös­kirja­tutkija ja kirjoitus­viestinnän opet­taja, Helsingin yliopisto

Alma Rinta-Pollari (FM) on väitös­kirja­tutkija ja kirjoitus­viestinnän opettaja Helsingin yliopistossa. Hänen väitös­tutkimuksensa käsittelee maskuliinisuutta suomalaisessa rap-musiikissa. Lisäksi Rinta-Pollari on tehnyt satunnaisia vapaa­ehtoistöitä mm. toimittajana Kulttuuri­yhdistys TUFF!:issa.

Sami Rumpunen

Sami Rumpunen

Liike­toiminta­päällikkö, Nokia Arena

Pitkään Provinssin festivaali­johtajana työskennellyt Rumpunen siirtyi keväällä 2023 Tampereelle johtamaan Nokia Arenan opera­tiivista toimintaa. Rumpunen tunnetaan myös MARS-veteraanina vastat­tuaan vuosien ajan MARSin puhe­ohjelmistosta.

Kaisa Rönkkö

Kaisa Rönkkö

Johtaja, Taiteen edistämiskeskus

Kaisa Rönkkö aloitti Taiteen edistämiskeskuksen johtajana elokuussa 2023. Hän on Kulttuuripoliittisen selonteon työryhmän jäsen. Sitä ennen hän työskenteli johto- ja asiantuntijatehtävissä muun muassa Music Finlandissa, Music x Mediassa, Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, pääesikunnassa, Suomen Tanskan kulttuuri-instituutissa sekä Fazer Konserttitoimistossa.

Jari Väyliö

Jari Väyliö

Toimitus­johtaja, Sold Out Management

Jari Väyliö on live­alan yrittäjä, toimitus­johtaja, live­manageri ja muusikko. Vuodesta 2006 alkaen Väyliö on johtanut Rock­talo Booking & Managementin toimintaa ja kesä­kuusta 2023 alkaen hän on toiminut uuden live­management­tiin ja kiertue­tuotantoihin erikois­tuneen Sold Out Managementin toimitusj­ohtajana. Vuodesta 2021 alkaen Väyliö on ollut mukana Suomen Ohjelma­toimistot ja Agentit ry:n hallituksessa, josta kuluneen vuoden hän on toiminut yhdistyksen vara­puheen­johtajana. Vapaa-ajalla Väyliö grindaa Oliver-yhtyeensä kanssa julkaisten levyjä ja tehden kiertueita ympäri Suomen.

Elina Westinen

Elina Westinen

Akatemia­tutkija, Nuoriso­tutkimus­seura

Elina Westinen, FT, toimii akatemiatutkijana Nuorisotutkimusseurassa (2023–2027). Hän on taustaltaan kielen- ja diskurssintutkija, mutta laajentanut viime vuosina myös musiikin- ja kulttuurintutkimuksen aloille. Hiphop-kulttuuria ja rap-musiikkia hän on tutkinut erityisesti rodun/etnisyyden sekä kuulumisen ja identiteetin näkökulmista. Vuonna 2023 ilmestynyt teos “Aina ollu tääl: Suomiräp 4.0” pohjautuu 33 artistin tarinoihin ja näkökulmiin.

Erica Åberg

Erica Åberg

Talous­sosiologi ja yliopisto-opettaja, Turun yliopisto

VTT Erica Åberg on talous­sosiologi ja yliopisto-opettaja Turun yli­opistossa. Hänen väitös­kirjansa (2020) käsitteli ulko­näköön liittyviä sosiaalisia normeja ja suku­puolta. Väitös­kirjan jälkeen Ericaa on kiinnostanut pohjois­mainen rap-musiikki ja siihen kytkey­tyvät nuoriso­kulttuurit. Hän on julkaissut artikkelin kollegansa Hanna Tyvelän kanssa räpistä pohjois­maisen hyvin­vointi­valtion kritiikkinä, ja tällä hetkellä kirjoit­taa artik­kelia suoma­laisesta ”gangsta rapista”, rikol­lisuudesta ja aitoudesta yhdessä Elina Westisen kanssa.