Puhujat

Puhujat

Puhujat

MARS-puhujat esittelyssä:

Anu Ahola

Anu Ahola

Hankevastaava, Elävän musiikin kestävän kehityksen hanke 2022-2024, Suomen Jazzliitto

Anu Ahola työskentelee parhaillaan Suomen Jazzliiton hallinnoimassa Elma.live-hankkeessa sekä toimii koordinaattorina kestävämmän musiikkialan KEMUT-verkostossa, jonka tavoitteena on tuottaa konkreettisia kestävän kehityksen työkaluja musiikkialalle sekä rohkaista kenttää kestävämpään ja ilmastoystävällisempään toimintaan. Aholalla on pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisista työtehtävistä musiikin alalla. Hän on työskennellyt mm. FMQ-lehden päätoimittajana ja ollut perustamassa sekä koordinoimassa useita innovatiivisia hankkeita, joita kaikkia yhdistää pyrkimys kestävämpään tulevaisuuteen.

Annakaisa Anttila

Annakaisa Anttila

Operatiivinen johtaja, Sunborn Live

Annakaisa Anttila työskentelee turkulaisen Sunborn Liven operatiivisena johtajana ja omaa lähes 15 vuoden työhistorian musiikkifestivaaleilta. Anttilan työpöydällä erityisesti ovat yhtiön kolme festivaalia: Harmaa Rinne Festival, Kesärauha sekä Slot Festival.

Heidi Anttonen

Heidi Anttonen

Tuottaja

Heidi Anttonen työstää tällä hetkellä kulttuurituotannon YAMK-opinnäytetyötä merkityksellisen työn tekemisestä kotimaisella elävän musiikin kentällä. Lisäksi hän työskentelee freelancerina tapahtumien parissa, tällä hetkellä muun muassa Sunborn Liven festivaaleilla. Hänellä on reilun 10 vuoden työkokemus kotimaiselta elävän musiikin kentältä.

Saara Everi

Saara Everi

Markkinointi- ja PR-päällikkö, PME Records

Saara Everi työskentelee markkinointi- ja PR-päällikkönä indie-levy-yhtiö PME Recordsilla. Saara vastaa mm. Gettomasan, Ege Zulun, Lauri Haavin, Päkän ja Rosa Costen promootiosta sekä ohjaa tiiminsä kanssa PME:n muiden reilun parinkymmenen artistin ja yhtyeen markkinointi- ja pr-ratkaisuja. Vuosiensa aikana PME:llä Saara on nostettu Nomexin Top 20 Under 30 -listalle ja voittanut Industry Awardsissa Vuoden markkinointi- ja pr -palkinnon. Saara kuuluu ammattilaistapahtuma Music x Median hallitukseen ja toimii PME:n edustajana useammassa luottamustoimessa.

Bella Forsgrén

Bella Forsgrén

Kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja

Bella Forsgrén on Jyväskylän yliopistopolitiikasta ponnistanut nykyinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja. Bella on suuri livemusiikin ystävä ja hän on ollut mukana mm. Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry:n toiminnassa.

Laura Haarala

Laura Haarala

Toiminnanjohtaja, Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry, tuotantoassistentti, Stupido Booking ja Stupido Productions & projektipäällikkö, Tuottajakeskus Living Lab / Metropolia AMK

Laura Haarala on toiminut Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry:n toiminnanjohtajana heinäkuusta 2021. Haarala aloittaa helmikuun alussa uuden osapäiväisen pestin, jota hän avannee enemmän Marssissa. Lisäksi hän työskentelee Stupido Bookingilla tuotantoassistenttina. Toimenkuvaan kuuluu muun muassa artistien ja artistiryhmien keikkojen ja kiertueiden käytännön järjestelyt. Ennen Stupido Bookingia Haarala työskenteli Piikkikasvi Agencyllä tuotantovastaavana ja assistenttina. 1.2.2024 alkaen hän toimii myös projektipäällikkönä Tuottajakeskus Living Lab / Metropolia AMK -hankkeessa. Haarala on vapaa kirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa Hanna Kauppisen ja Aiju Salmisen kanssa Bändin käsikirjan (Into Kustannus 2018) ja Antti Luukkasen kanssa Aki Sirkesalo – Musiikki soi (Into Kustannus 2022). Koulutukseltaan Haarala on filosofian maisteri ja kulttuurituottaja AMK. Aikaisemmin Laura Haarala on toiminut muun muassa Oranssi ry:n ja Särön (ennen Girls Rock! Finland) sekä Kouvolan Kulttuuritallit ry:n hallituksissa ja puheenjohtajana. Hän on ollut järjestämässä tapahtumia Oranssilla, Kulttuuritalleilla ja Särön musiikkileirejä yhdistysten työntekijöiden ja muiden hallituslaisten kanssa.

Mari Hatakka

Mari Hatakka

Kulttuuri­palvelu­päällikkö (vs.), Espoon kaupunki – 1.1.2024 alkaen toimitus­johtaja, Helsingin Rock and Roll Oy

Kulttuuripalvelu­päällikkönä Mari Hatakka on vastuussa Espoon kaupungin kulttuuri­tiloista ja niiden toiminnasta – tiloja ovat Espoon kulttuuri­keskus, Sellosali, Kannusali, Näyttely­keskus WeeGee ja lasten kulttuurikeskus Aurora. Vuoden vaihteessa hän aloittaa Helsingin Rock and Roll Oy:n toimitus­johtajana, yrityksen keskeisiä toimintoja ovat Tavastia-klubin ja Semifinalin pyörittäminen sekä anniskelu­palveluiden tarjoaminen mm. urheilu- ja viihdetoimijoille. Aiempi työ­historia pitää sisällään 10 vuotta myynnin johtamista kahdessa eri lipun­myynti­yrityksessä (Tiketti ja Lippupiste) sekä myös 10 vuoden pää­toimisen artisti­uran tanssijana ja laulajana. Elävän musiikin säätiön hallituksen jäsen.

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa Hatakka & Merimaa

Panu Hattunen

Panu Hattunen

Promoottori, Ilosaarirock / Kerubi

Panu Hattunen toimii Ilosaari­rock festivaalin promoottorina sekä Ravintola Kerubin ohjelma­päällikkönä. Hän on touhunnut live­alalla 15 vuotta ja matka eikun jatkuu. Sitä ennen hän on muun muassa näytellyt 10-vuotiaana kahdessa oopperassa, sairastanut vesi­rokon ja tullut valituksi ekana joukku­eeseen salibandy-vuorolla, kerran. Hattunen on LiveFIN ry:n hallituksen jäsen.

Krista Heinonen

Krista Heinonen

Tapahtumajohtaja, Nelonen Media Live

Krista Heinonen on Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja, hoitaen tehtäväänsä operatiivisena johtajana. Nelonen Media Live järjestää vuosittain lukuisia festivaaleja, konsertteja sekä risteilyitä. Yrityksen tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä tuottamalla tapahtumat laadukkaasti, vastuullisesti ja turvallisesti. Kristalla on vahva ja monipuolinen kokemus ja osaaminen tapahtumatuotantojen ja niiden johtamisen parista.

Koko Hubara

Koko Hubara

Kirjailija ja toimittaja

Koko Hubara (1984) on kirjailija, toimittaja, luovan kirjoit­tamisen opettaja ja väitös­kirja­tutkija, joka on kirjoit­tanut ja keskus­tellut hiphop-kulttuurista erityisesti rodun, luokan ja suku­puolen näkö­kulmista viiden­toista vuoden ajan. Hän on entinen Basso-lehden toimitus­päällikkö.

Tina Jukarainen

Tina Jukarainen

Toimitusjohtaja, Manage Me

Tina Jukarainen on manageri­toimisto Manage Men toimitus­johtaja ja toimii managerina muun muassa Iltalle, Aliisa Syrjälle, Nelli Matulalle ja Tuure Boeliukselle. Jukarainen on työskennellyt musiikki­alalla lähes 12 vuotta ja keskittyy työssään artistien pitkä­jänteiseen ura­kehitykseen. Hän toimii myös Suomen Manageri­foorumin hallituksen puheen­johtajana ja käy oppi­laitoksissa puhumassa artisti­manageroinnista ja uusien artistien kehittämisestä.

Katariina Järveläinen

Katariina Järveläinen

Toimitusjohtaja, Espoo Metro Areena

Katariina Järveläinen työskennellyt Tapiolan Monitoimiareenalla (Metro Areena) vuodesta 2005 alkaen ja viimeiset vajaa kaksi vuotta toimitusjohtajana. Pääsääntöisesti Katariinan toimenkuvaan kuuluvat Areenan liiketoiminnan kehittäminen ja tapahtumamyynti

Tuomas Karppinen

Tuomas Karppinen

Tuotantopäällikkö, Flow Festival

Tuomas Karppinen on kokenut tapahtumatuotannon ammattilainen, osaamisalueenaan erityisesti esiintymislavojen, esitystekniikan, backstage-alueiden ja artistituotannon järjestelyt. Hänellä on pitkä kokemus tapahtumatekniikasta ja -tuotannosta, ja viimeisen vuosikymmenen hän on keskittynyt puhtaasti suurtapahtumien tuotantoon sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Karppinen tunnetaan myös työstään tapahtuma-alan viranomaisyhteistyön ja työturvallisuuden edistämisessä, tavoitteenaan selkeä ja yhdenvertainen toimintaympäristö tapahtumille.

Lilli Keh

Lilli Keh

Perustaja ja toimitusjohtaja, All Day Management (ADM)

Lilli Keh on All Day Managementin (ADM) perustaja ja toimitusjohtaja, vaikuttaa Managerina suomalaisessa musiikki- ja viihdemaailmassa. Hän on yhdistänyt markkinoinnin ja viestinnän asiantuntemuksen tämän päivän pehmeisiin arvoihin nojaavaan management toimintaan. Lillin työn ytimessä on hänen missionsa vahvistaa suomalaisen kulttuurikentän monimuotoisuutta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Tämä ohjaa vahvasti hänen toimintaansa ADM:ssä, jossa hän kehittää strategioita asiakkaileen tavoitteenaan luoda kestävää ja asiakkaidensa näköistä menestystä. Lilli on työskennellyt lukuisten menestyneiden kotimaisten artistien, tapahtumien ja brändien kanssa vuodesta 2020 asti.

Sami Kerman

Sami Kerman

Toimitusjohtaja, Tapahtumateollisuus ry

Sami Kerman on toiminut tapahtuma-alan keskusjärjestön Tapahtumateollisuus ry:n toimitusjohtajana vuoden 2023 alusta. Tapahtumateollisuus ry:n tärkeimpiä tehtäviä ovat alan edunvalvonta ja toimialan kehittäminen. Kermanin työkokemus ministerin erityisavustajana toimimisesta sekä kehittämis- ja koulutustehtävistä pelastusviranomaistoimialalta antaakin näihin hyvät valmiudet.

Mikko Koivisto

Mikko Koivisto

Ylitarkastaja, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Mikko Koivisto työskentelee Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston Seinäjoen toimipisteessä. Työtehtäviin kuuluu mm. rakennusalan työsuojeluvalvonta ja työtapaturmien tutkinta kaikilla aloilla. Hän on aiemmin ollut puhumassa tapahtumarakentamisen työturvallisuudesta alan tapahtumissa ja ollut virkansa puolesta yhteydessä tapahtuma-alan toimijoihin muutenkin.

Ville Koivisto

Ville Koivisto

Festivaalijohtaja, Provinssi & puheenjohtaja, Jelmu ry

Ville Koivisto on aloittanut syyskuussa 2023 Provinssin festivaalijohtajan työssä useiden vuosien tuotantopäällikkyyden jälkeen. Hän on vuosien saatossa toiminut freelance-pohjalta useiden massatapahtumien tuotannossa esimerkiksi Helsingin Olympiastadionilla ja Malmin Lentoasemalla. Ville toimii myös Tanssisali Lutakon keikka- ja vapaaehtoistoimintaa järjestävän Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Matias Kontio

Matias Kontio

Senior Manager, Streaming & Audience Development, Sony Music Entertainment Finland

Matias Kontio vastaa Sony Musicilla digikumppaneista, eli mm. suoratoistopalveluista sekä TikTokista. Hän aloitti alalla Universal Musicilla digital managerina vuonna 2015 ja on työskennellyt nykyisessä roolissaan Sonylla vuodesta 2022.

Susanna Kulmala

Susanna Kulmala

Vapaaehtoinen, Rytmikorjaamo

Susanna Kulmala on henkilöstöjohtamisen maisteriopiskelija, joka viettää suuren osan vapaa-ajastaan Rytmikorjaamolla vapaaehtoistöissä. Hän on toiminut tapahtumissa erilaisissa tehtävissä aina lipunmyynnistä rakennushommiin, mutta kymmenen vuoden talkoilun aikana lempityöpisteeksi on valikoitunut narikka. Vuosien mittaan hän on toiminut työpisteen vastaavana sekä edustanut vapaaehtoisia Rytmikorjaamon toimintaa kehittävässä työryhmässä.

Sari Käpykangas

Sari Käpykangas

Erityisasiantuntija, Työterveyslaitos

Sari Käpykangas on koulutukseltaan sosiaalipsykologi ja hän työskentelee erityisasiantuntijana Työterveyslaitoksella. Hän tukee muusikoiden mielen hyvinvointia ja tutkii taiteilijoiden työuria. Keväällä 2024 hän vetää valmennus- ja vertaisryhmiä muusikoille.

Tiina Käpylä

Tiina Käpylä

FT, post doc-tutkija, Turun yliopisto, musiikkitiede

Tiina Käpylä on työskennellyt viimeisen vuoden Turun yliopiston musiikkitieteen oppiaineessa post doc -tutkijana, hän tutkii Emil Aaltosen säätiön rahoituksella naisten työuria Suomalaisessa musiikkiteollisuudessa. Käpylä on kirjoittanut yhdessä Anna-Elena Pääkkölän kanssa kirjan "Lailasta Almaan. Suomalaisten naisten populaarimusiikin historia", joka ilmestyi Into kustannuksen kautta 2023. Käpylä on järjestänyt mm. Turku FemFest -festivaalia ja järjestää metallimusiikkikeikkoja.

Matti Laukko

Matti Laukko

Operatiivinen johtaja, Ruisrock

Matti Laukko työskentelee tällä hetkellä Ruisrockin operatiivisena johtajana. Tätä ennen hän toiminut kyseisen festivaalin tuotantopäällikkönä ja Ruisrockin kanssa yhteistä matkaa on taittunut jo 18 vuotta. Näiden 20 tapahtuma-alalla vietetyn vuoden aikana hän ollut mukana myös muiden tapahtumien suunnittelussa, tuotannossa ja toteutuksessa mm. Slush, Helsingin Juhlaviikot, Ankkarock, Helsingin uudenvuoden konsertti. Lisäksi iltaharrastuksena perustanut ystäviensä kanssa kaksi tapahtumaa Helsinkiin (Helsinki coffee festival ja Jäätelö- ja suklaakarnevaali). Matti on koulutukseltaan Kulttuurituottaja mutta viime vuosina hän on pyrkinyt kouluttautumaan erityisesti johtamiseen ja valmentamiseen liittyen.

Matti Markkola

Matti Markkola

Head of Marketing, Nelonen Media Live

Matti Markkola vastaa Nelonen Media Liven tapahtumien markkinoinnista. Ennen mainosuraansa Markkola teki noin 15 vuoden taipaleen median klikkikeisarina mm. Ilta-Sanomissa ja oli myös musiikkimedia Nuorgamin perustajajäsen. Viimeksi Mattia kehuttiin toiseksi suosikkipersoonaksi Kurikasta heti Juha Miedon jälkeen.

Mikko Meriläinen

Mikko Meriläinen

Pää­toimittaja, Soundi

Meriläinen on toiminut viimeiset kymmenen vuotta Soundin pää­toimittajana. Musiikki­toimittajan hommat hän aloitti samassa lehdessä 23 vuotta sitten, ja vuosi­kymmenten varrella on tullut hyvin monen­laista muutakin kokemusta toimittajan töistä. 2000-luvulla hän on toiminut myös Poko Rekordsin ja sen sisar­labeleiden A&R-päällikkönä.

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa Hatakka & Merimaa

Juhani Merimaa

Juhani Merimaa

Musiikkialan yrittäjä (nykyään enimmäkseen eläkeläinen)

Helsingin Rock and Roll Oy, omistuksia myös muissa alan yhtiöissä kuten esim Vantaan festivaalit Oy.

Osallistuu keskusteluun:

Haas­tattelussa Hatakka & Merimaa

Emilia Mikkola

Emilia Mikkola

Toimitusjohtaja, Helsingin Kulttuuritalo

Emilia Mikkola on Kulttuuritalon toimitusjohtaja ja edustaa maailman johtavaa venue-toimijaa ASM Globalia. ASM Global aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2023 ja Kulttuuritalo on heidän ensimmäinen Suomen venue. Emilia on työskennellyt musiikki- ja tapahtuma-alalla 16 vuoden ajan, joista 10 vuotta Flow Festivalilla. Emilia on myös Tapahtumateollisuus ry:n hallituksessa.

Salla Mistola

Salla Mistola

Erityisasiantuntija, Taiteen edistämiskeskus Taike

Salla Mistola toimii Taikessa mm. musiikista vastaavana erityisasiantuntijana. Ennen Taikea Mistola on työskennellyt Helsingin kaupungilla kulttuuripolitiikan parissa sekä esittävien taiteiden kentällä.

Jussi Mäntysaari

Jussi Mäntysaari

Musiikki­päällikkö, Nelonen Median radioiden musiikki­osaston esimies

Musafanista musiikin ammattilaiseksi edennyt Jussi Mäntysaari omaa laajan työhistorian mm. Rumbasta, Voice TV:ltä, Radio Cityltä, Voicelta, Spotifylta ja nyttemmin Nelosen radioista, live-puolelta ja televisio­kanavilta. Mäntysaari on toiminut 12 vuotta musiikki­päällikkönä eri kanavilla ja senior editorina Spotifyssa.

Osallistuu keskusteluun:

Kristalli­pallo 2024

Juuso Määttänen

Juuso Määttänen

Kulttuuritoimittaja, Helsingin Sanomat

Juuso Määttänen on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. Määttänen on kirjoittanut populaarimusiikista yli kymmenen vuoden ajan ja työskennellyt HS:ssa vuodesta 2017 lähtien. Työssään hän seuraa tiiviisti suomalaisen tapahtumakentän käänteitä.

Markus Nordenstreng

Markus Nordenstreng

Laulaja-laulun­tekijä, muusikko ja freelancer-toimittaja, hallituksen vara­puheen­johtaja, Suomen musiikin­tekijät ry

Markus Nordenstreng on helsinkiläinen musiikin­tekijä ja muusikko, joka tunnetaan mm. Tuomo & Markus -yhtyeestä. Musiikki­uransa ohessa Nordenstreng on vaikut­tanut useissa musiikki­alan luottamus­tehtävissä mm. Suomen Musiikin­tekijöiden, Music Finlandin ja Teoston hallituksissa. Nordenstreng on myös osakkaana Grandpop Records -yhtiössä ja tekee kitara-aiheista ohjelmaa Radio Helsinkiin.

Moona Paarto

Moona Paarto

Tuottaja, Ruisrock

Moona Paarto vastaa tällä hetkellä Ruisrockin talkoo- ja seuratoiminnasta sekä festarin omien palveluiden tuotannoista. Hän on työskennellyt Ruisrockissa tuottajana vuodesta 2020 ja ennen sitä koronan kolhuvuosia lukuunottamatta keskittynyt tapahtumatuotantoihin myös muissa töissään: syksyisin hänet löytää yritystapahtumien parista ja hän tekee myös keikkaluontoisesti töitä muilla festivaaleilla. Ennen kulttuurituottajan hommia Moona paahtoi jonkin aikaa sosionomin saappaissa ja siitäkin tutkinnosta on ihmisten kanssa toimiessa yllättävää hyötyä.

Aino-Maria Paasivirta

Aino-Maria Paasivirta

Promoottori, Fullsteam

Paasivirta on Fullsteamin pääpromoottori. Hän on työskennellyt Fullsteamilla vuodesta 2015 ja promoottorina vuodesta 2017. Hän on työskennellyt muun muassa Ed Sheeranin, Sigur Rósin ja Nick Caven kanssa. Viime aikoina hän on koordinoinut Joker Outin kiertueen keikkoja Suomen lisäksi useaan Euroopan maahan. Paasivirta on työskennellyt Provinssin parissa vuodesta 2016 ja vuodesta 2023 tapahtuman promoottorina. Määrätietoisesti monimuotoisuuden toteutumista suomalaisessa ja kansainvälisessä musiikkibisneksessä edistänyt Paasivirta on palkittu Musiikki & Media Industry Awards -gaalassa sekä noteerattu kansainvälisesti Nordic Music Biz 20 under 30 (2019) ja IQ Magazinen The New Bosses (2018) -valinnoilla. Viime vuodet hän on johtanut Fullsteamin toiminnalle suuntaa näyttävää yhdenvertaisuustyöryhmää.

Aleksi Pahkala

Aleksi Pahkala

Ohjelmatuottaja, Helsingin Tapahtumasäätiö & perustaja, All That Plazz

Aleksi Pahkala on pitkän linjan musiikkivaikuttaja, joka on toiminut alalla moninaisissa tehtävissä 90-luvun lopusta lähtien. Pahkala on uudenlaisen musiikkiyhtiö All That Plazzin toinen perustajista ja toimii Helsingin Tapahtumasäätiön ohjelmatuottajana. All That Plazz on levy-yhtiö, pr-toimisto ja vähän kaikkea päälle. Tapahtumasäätiöllä Pahkala buukkaa esimerkiksi Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltan artistit sekä Helsingin Uudenvuoden esiintyjät. Pahkala muistetaan Radio Helsingin pitkäaikaisena toimittajana ja musiikkipäällikkönä sekä palkitun ja edesmenneen Stupido-Shop -levykaupan työntekijänä ja yhtenä omistajista.

Osallistuu keskusteluun:

Kristalli­pallo 2024

Joonas Partanen

Joonas Partanen

Julkaisupäällikkö, Iltalehti

Joonas Partanen työskentelee Iltalehdessä digitaalisista kehityshankkeista sekä tilausmaksullisesta Iltalehti Plus -palvelusta vastaavana julkaisupäällikkönä. Partanen on työskennellyt Iltalehdessä pian 18 vuoden ajan useissa eri tehtävissä useiden eri sisältöalueiden parissa.

Riku Pääkkönen

Riku Pääkkönen

Yrittäjä, Ranka Kustannus Oy

Reilun 30:n vuoden kokemus äänitealalta alkaen Spinefarm Records, Universal Music ja nykyisin Ranka Kustannus. Julkaissut musiikkia mm Nightwish, Children Of Bodom, Blind Channel ja Cyan Kicks ja kansainvälisiltä artisteilta Five Finger Death Punch, Killing Joke jne. Indieco ry:n puheenjohtaja, IFPI ry hallituksen jäsen, Impala hallituksen jäsen, Musiikinedistämissäätiön äänitejaoston pj.

Kari Pössi

Kari Pössi

Vanhempi agentti ja osakas, Piikkikasvi Agency

Kari Pössi on toiminut artistien kera vuodesta 1987 sekä agenttina että managerina. Suomen Rocktoimistojen (nykyinen SOA) puheenjohtajana useana vuotena, ollut perustamassa Music Managers Forum Finlandia.

Alma Rinta-Pollari

Alma Rinta-Pollari

Väitös­kirja­tutkija ja kirjoitus­viestinnän opet­taja, Helsingin yliopisto

Alma Rinta-Pollari (FM) on väitös­kirja­tutkija ja kirjoitus­viestinnän opettaja Helsingin yliopistossa. Hänen väitös­tutkimuksensa käsittelee maskuliinisuutta suomalaisessa rap-musiikissa. Lisäksi Rinta-Pollari on tehnyt satunnaisia vapaa­ehtoistöitä mm. toimittajana Kulttuuri­yhdistys TUFF!:issa.

Aki Roukala

Aki Roukala

Manageri, Is This Art

Aki Roukala työskentelee itsenäisesti musiikin eri osa-alueilla. Pääosan Roukalan työajasta vie tapahtumien järjestäminen, artistien managerointi ja musiikin julkaiseminen.

Sami Rumpunen

Sami Rumpunen

Liike­toiminta­päällikkö, Nokia Arena

Pitkään Provinssin festivaali­johtajana työskennellyt Rumpunen siirtyi keväällä 2023 Tampereelle johtamaan Nokia Arenan opera­tiivista toimintaa. Rumpunen tunnetaan myös MARS-veteraanina vastat­tuaan vuosien ajan MARSin puhe­ohjelmistosta.

Emma Rühr

Emma Rühr

Promoottori, Fullsteam

Fullsteamin promoottoritiimin uusin lisäys Emma Rühr on vahvistanut tiimiä viime vuoden lopussa muuttaessaan Lontoosta takaisin Suomeen. Lontoossa AEG Presents – konserttijärjestäjällä työskennellyt Rühr on kiertuekoordinaattorina toiminut tapahtuma-alan osaaja, joka on ollut osana muun muassa Taylor Swiftin, Ed Sheeranin, sekä Blackpinkin kiertuetiimejä. Kansainvälisten kiertueiden lisäksi Rührillä on kokemusta musiikkialalta muun muassa festivaalipuolelta

Osallistuu keskusteluun:

Kristalli­pallo 2024

Kaisa Rönkkö

Kaisa Rönkkö

Johtaja, Taiteen edistämiskeskus

Kaisa Rönkkö aloitti Taiteen edistämiskeskuksen johtajana elokuussa 2023. Hän on Kulttuuripoliittisen selonteon työryhmän jäsen. Sitä ennen hän työskenteli johto- ja asiantuntijatehtävissä muun muassa Music Finlandissa, Music x Mediassa, Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, pääesikunnassa, Suomen Tanskan kulttuuri-instituutissa sekä Fazer Konserttitoimistossa.

Mads Astrup Rønning

Mads Astrup Rønning

Perustaja, The Green Producers Club

Mads Astrup Rønning on Green Producers Clubin perustaja ja Green Producers Toolin arkkitehti. Green Producers Tool on kansainvälinen hiilijalanjäljen laskentatyökalu, jota on valjastettu esimerkiksi festivaalien ja tapahtumien käyttöön. Työkalun ympärillä toimii Green Producers Club -yhteisö, jonka tavoite on laajentaa verkostoaan Pohjoismaissa ja myöhemmin myös Euroopassa. Mads Astrup Rønning työskentelee myös elokuvaohjaajana ja hän on Oslossa toimivan elokuva- ja liikegrafiikkastudion Babusjkan perustaja.

Katariina Sorsa

Katariina Sorsa

Toimitusjohtaja, Northsound

Katariina Sorsa on manageri, musiikkialan yrittäjä ja artisti. Musiikkiviennin järjestötehtävissä Music Finlandilla biisiviennin ja musiikin synkronoinnin asiantuntijan roolissa uransa ensimmäisen vuosikymmenen vaikuttanut Katariina työskentelee kansainvälistä uraa tekevien musiikkituottajien, -tekijöiden sekä mediasäveltäjien kanssa. Katariinan management-rosteriin kuuluu Jurek Reunamäki (blackbear, Nessa Barrett, Antti Tuisku), Joonas Parkkonen (Blind Channel, Peder Elias), Mendi Moon (Sini Sabotage, Anica Russo) ja Jukio Kallio (Fall Guys, Minit Nuclear Throne). Katariina on myös miksaus- ja masterointiyritys Northsoundin toimitusjohtaja. Artistina Katariina vaikuttaa metalliyhtyeessä IKINÄ.

Maiju Talvisto

Maiju Talvisto

FM, MuM, tietokirjailija

Maiju Talvisto on pitkän linjan taidehallinnon ammattilainen, joka on tehnyt 15 vuoden uran suomalaisella festivaalikentällä. Hän on toiminut erilaisissa artistituotannon ja -hallinnon tehtävissä sekä esihenkilönä Flow Festivalilla ja tätä ennen Pori Jazzissa. Maijun sydäntä lähellä ovat musiikkialan tasa-arvokysymykset sekä työ naisten ja vähemmistöjen aseman parantamiseksi ja hän myös luennoi sekä näistä aiheista että artistituotannosta säännöllisesti. Maiju on toiminut aktiivisesti alan etujärjestöissä, kuten LiveFINissä ja Youropessa ja tällä hetkellä hän on Taiteen edistämiskeskuksen musiikkitoimikunnan ja festivaalipaneelin asiantuntijajäsen. Hänen esikoistietokirjansa Backstagella – artistituottajan käsikirja ilmestyi syksyllä 2022. Taide- ja kulttuurialan ammattiliito TAKU ry on palkinnut Maijun vuoden taide- ja kulttuurialan asiantuntijana vuonna 2019 ja Music x Media vuoden tapahtumatuottajana vuonna 2022.

Janne Tamminen

Janne Tamminen

Promoottori, Nelonen Media Live

Nykyisessä työssään Tammisen pääasiallinen tehtävä on hankkia esiintyjät 13 Nelosen festivaalitapahtumaan + muutamalle risteilylle. Lisäksi hän osallistuu Nelosen musatiimin toimintaan, joka pitää sisällään valtavan määrän erinäisiä toimia. Ammattimaisemmin hän on toiminut musiikkialalla noin 25 vuotta. Pikkuhiljaa harrastuksesta tuli työ; bändiharrastus johti keikkojen järkkäämiseen ja levyjen julkaisuun ja nuo johtivat mitä ihmeellisimpiin tehtäviin. Historiaa on artistina, musiikkitoimittajana, levykauppiaana, levy-yhtiön hemmona, tapahtumatuottajana, kiertuemanagerina, promoottorina ja varmaan monena muunakin. Näkemys musa-alasta on laaja, asenne maanläheinen ja inhimillinen ja rakkaus musiikkiin edelleen palava ja Tamminen kokee olevansa äärimmäisen onnekas saadessaan työskennellä rakastamansa asian parissa vuodesta toiseen.

Sini Tiainen

Sini Tiainen

Music Content Manager, Nordics, Qobuz

Sini Tiainen vastaa musiikin Hi-Res -suoratoisto- ja latauspalvelu Qobuzin editoriaalisista sisällöistä Pohjoismaissa. Pitkään musiikkialalla vaikuttanut Sini on aiemmin työskennellyt mm. musiikkieditorina suoratoistopalvelu Nokia MixRadiolla ja Lontoossa YouTube Musicilla sekä tiedottajana Universal Musicilla, Maikkarilla ja Flow Festivalilla. Hän kuuluu Emma Gaalan ja Indie Awardsin tuomaristoon. Silloin kun Sini ei nosta Pohjoismaiden parasta musaa esiin Qobuzissa hänet löytää todennäköisesti leffafestarilta, teatterista tai museosta.

Marjo Tuomi

Marjo Tuomi

Tuotantopäällikkö, Kansallisooppera ja -baletti

Marjo Tuomi toimii Kansallisoopperan ja -baletin tuotantopäällikkönä. Hän tuotti vuonna 2023 Oopperan ja Baletin areenakiertueen, joka oli Suomen suurimpia live-kiertueita koskaan. Tuomella on takana yli 10 vuotinen ura Oopperan ja Baletin tuottajana, ja hän on tuottanut yli 100 erikokoista tuotantoa suurista miljoonatuotannoista pienempiin tapahtumiin. Tuomi on vuosia kehittänyt oopperan ja baletin tuotantomallia sekä tapahtuma- ja kiertuetoimintaa. Marjo Tuomi haluaa osaltaan kehittää taide- ja tapahtuma-alan työkulttuuria entistä vastuullisemmaksi, jotta kenenkään ei tarvitsisi säntäillä kiireessä tai tehdä ylitöitä tuotannoissa.

Katariina Uusitupa

Katariina Uusitupa

Tuotantopäällikkö, Flow Festival & toiminnanjohtaja, We Jazz Festival

Katariina Uusitupa työskentelee Flow Festivalin aluetuotannon tuotantopäällikkönä, missä hän vastaa turvallisen, toimivan ja viihtyisän festivaalialueen ja palvelujen suunnittelusta ja tuotannosta. Flown lisäksi Uusitupa toimii helsinkiläisen We Jazz -festivaalin toiminnanjohtajana. Ennen Flowta Uusitupa on tehnyt lähes 15 vuoden uran eri tehtävissä musiikin ja tapahtumien parissa, mm. Slushin vastaavana tuottajana, Pori Jazzin tuottajana ja G Livelab Helsingin tuottajana. Hän on myös Music Finlandin Live-tuen jazz- ja folk-toimikunnan jäsen sekä Metropolian kulttuurituotannon tutkinto-ohjelman neuvottelukunnan jäsen.

Laura Vallgren

Laura Vallgren

Psykologi ja psykoterapeutti, Tmi Laura Vallgren

Laura Vallgren (ent. Stenroos) on psykologi ja psykoterapeutti, joka on työskennellyt koko työuransa luovien, esiintyvien ja esillä olevien ihmisten kanssa. Kokemusta löytyy niin musa-alan/taiteen opiskelijoista (Sibelius lukio, Sibelius Akatemia, Pop&Jazz Konservatorio, Helsingin Konservatorio, Oopperan balettioppilaitos ammatillinen koulutus) kuin ammattilaisistakin. Viimeiset vuodet Laura on työskennellyt yksityisenä psykologina ja psykoterapeuttina mm. musa-alan ihmisille. Työ on pitänyt sisällään laaja-alaisesti kaikenlaista kuten UMK artistien taustatukena olemista ja artistien työnohjausta sekä psykoterapiaa.

Salla Vallius

Salla Vallius

Freelancer ja maisteriopiskelija, ELMU ry

Salla Vallius on monipuolisesta työkokemuksesta ja nykyisissä jatko-opinnoissa tietonsa ja taitonsa kartuttanut kulttuurialan vahva ammattilainen. Työhistoria on kuljettanut Nosturin tuottajasta LiveFINin toiminnanjohtajaksi ja Helsingin yöluotsin tehtävästä taidehallinnon maisteriopintoihin. Sallaa ohjaa suuri rakkaus elävään musiikkiin sekä intohimo taiteen ja kulttuurin aseman edistämiseen yhteiskunnassa. Tällä hetkellä Salla toimii myös aktiivisesti ELMU ry:n sekä Selkokulttuuri ry:n hallituksissa.

Jukka Varmo

Jukka Varmo

Agentti & Promoottori, Live Nation Finland Oy

Jukka Varmo toimii pääasiallisesti n. kymmenen artistin keikkamyyjänä ja tarpeen ilmetessä myös promoottorina. Hän on työskennellyt Live Nationilla nyt reilun kymmenen vuotta ja toimenkuva on ollut pääasiassa melko samankaltainen. Ennen keikkamyyjän hommia Jukka työskenteli elävän musiikin saralla mm. ääniteknikon ja kiertuemanagerien roolissa. Jukka toimii myös SOA ry:n hallituksen varapuheenjohtajana kaudella 2024.

Katja Vauhkonen

Katja Vauhkonen

Manageri, K. Vauhkosen Musiikit ja Meiningit

Katja Vauhkonen on musiikkialan moniottelija; hän starttasi alalla virallisesti vuonna 2005 Sony Music Finlandilla, ja kymmenen vuoden jälkeen siirtyi Fullsteam Managementille artisti manageriksi ja Fullsteam Recordsille label manageriksi. Katja perusti vuonna 2021 oman yrityksen K. Vauhkosen Musiikit ja Meiningit, joka tekee PR & markkinointia ja managerointia paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille. Edustuksessa on mm. Stam1na, Iisa, Stoned Statues sekä Block Of Flats. Hän toimii myös myös IndieCo ry:n toiminnanjohtajana. IndieCo edustaa yli 80 itsenäistä levy-yhtiötä Suomessa. IndieCon kautta Katja vaikuttaa myös mm. IFPI:n ja Impalan hallituksissa sekä Musiikin edistämissäätiön markkinointi - ja vientitukityöryhmässä. Vauhkonen on palkittu alan Industry Awardsissa vuoden parhaana markkinointi- ja promootiohenkilönä kahdesti (2014 & 2015) sekä Vuoden Managerina (2019).

Piia Viitanen

Piia Viitanen

Laulaja, lauluntekijä, artisti, Viitasen Piia

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia julkaissut lauluntekijä Viitasen Piia valmistautuu Ihmisen aika -albuminsa julkaisuun – levy ilmestyy perjantaina 15.3.2024. Viitanen on huomioitu urallaan Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa, minkä lisäksi Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravistelleen Meidän jälkeemme hiljaisuus -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Jari Väyliö

Jari Väyliö

Toimitus­johtaja, Sold Out Management

Jari Väyliö on live­alan yrittäjä, toimitus­johtaja, live­manageri ja muusikko. Vuodesta 2006 alkaen Väyliö on johtanut Rock­talo Booking & Managementin toimintaa ja kesä­kuusta 2023 alkaen hän on toiminut uuden live­management­tiin ja kiertue­tuotantoihin erikois­tuneen Sold Out Managementin toimitusj­ohtajana. Vuodesta 2021 alkaen Väyliö on ollut mukana Suomen Ohjelma­toimistot ja Agentit ry:n hallituksessa, josta kuluneen vuoden hän on toiminut yhdistyksen vara­puheen­johtajana. Vapaa-ajalla Väyliö grindaa Oliver-yhtyeensä kanssa julkaisten levyjä ja tehden kiertueita ympäri Suomen.

Elina Westinen

Elina Westinen

Akatemia­tutkija, Nuoriso­tutkimus­seura

Elina Westinen, FT, toimii akatemiatutkijana Nuorisotutkimusseurassa (2023–2027). Hän on taustaltaan kielen- ja diskurssintutkija, mutta laajentanut viime vuosina myös musiikin- ja kulttuurintutkimuksen aloille. Hiphop-kulttuuria ja rap-musiikkia hän on tutkinut erityisesti rodun/etnisyyden sekä kuulumisen ja identiteetin näkökulmista. Vuonna 2023 ilmestynyt teos “Aina ollu tääl: Suomiräp 4.0” pohjautuu 33 artistin tarinoihin ja näkökulmiin.

Erica Åberg

Erica Åberg

Talous­sosiologi ja yliopisto-opettaja, Turun yliopisto

VTT Erica Åberg on talous­sosiologi ja yliopisto-opettaja Turun yli­opistossa. Hänen väitös­kirjansa (2020) käsitteli ulko­näköön liittyviä sosiaalisia normeja ja suku­puolta. Väitös­kirjan jälkeen Ericaa on kiinnostanut pohjois­mainen rap-musiikki ja siihen kytkey­tyvät nuoriso­kulttuurit. Hän on julkaissut artikkelin kollegansa Hanna Tyvelän kanssa räpistä pohjois­maisen hyvin­vointi­valtion kritiikkinä, ja tällä hetkellä kirjoit­taa artik­kelia suoma­laisesta ”gangsta rapista”, rikol­lisuudesta ja aitoudesta yhdessä Elina Westisen kanssa.