Seminaariohjelma on valmis

MARSissa haetaan vastaukset kysymyksiin mm. seksuaalisuuden ja pariutumisen suhteesta musiikkibisnekseen, tekijyydestä ja läpimurroista sekä konemusiikista ja dj-lisenssistä. Myös ministeri Jutta Urpilainen saapuu tuomaan tervehdyksensä.

MARSissa selvitetään tänä vuonna muusikkoutta ja läpimurron ulottuvuuksia eri näkökulmista. Maanantaipalaveri Livessä valtakunnallisten radiokanavien musiikkipäälliköt punnitsevat löytyykö heille paikan päällä soitetuista, ennakkoon valituista lupaavien musiikintekijöiden kappaleista läpimurron aineksia. Risky business –paneelissa pohditaan mitä menestyksen kynnyksen madaltamiseksi voidaan tehdä, mitä riskejä on uuden bändin kiinnittämisessä ja jääkö jollekin aina käteen Musta Pekka? Käytännön vinkkejä menestyksen rakentamiseen annetaan henkilökohtaisella neuvonnalla Rytmi-Instituutin bändisparrauksessa, joka on osa Rytmimanuaalin, maan kattavimman musiikkibisneksen kiemuroihin perehdyttävän verkko-oppaan, lanseerausta.


Ajankohtaiset ilmiöt rohkeassa käsittelyssä

Let’s Talk About Sex –paneelissa uppoudutaan musiikkibisneksen ja seksin väliseen suhteeseen. Tapetille nousee festivaaleilta ja keikoilta internetin maailmaan siirtynyt nuorten pariutuminen ja sen vaikutus tapahtumien kävijämääriin, seksin ja vaaran tunteen väljähtyminen rock-musiikissa sekä seksin estoton hyödyntäminen artistien menestyksen polulla. Paneelissa paljastetaan yhteistyössä Rumban kanssa tehdyn suuren seksikyselyn tulokset. Kyselyyn >

Huomio kääntyy myös konemusiikkiin ja tämän päivän ehkä kuumimpaan alan termiin, EDM:ään. Festareita ja soittolistoja maailmanlaajuisesti valloittanut EDM-musiikki on tehnyt tiskijukista tähtiä. Klubikulttuurivaikuttajat pohtivat miten perinteinen rock-kenttä voisi ottaa oppia elektronisesta tanssimusiikista, miten ilmiö on rakentunut ja onko sen suosio jo huipussaan. Paljon puhuttu dj-lisenssi ja sen haasteet avataan dj-kentän puolestapuhujan DJ Orionin ja Teoston edustajan väittelyssä.


Vaikuttavia puheenvuoroja

Kansainväliset asiantuntijat ja tutkijat ovat oleellinen osa MARSia. Torstaina 30.1. seminaaripäivä aloitetaan ruotsalaisen Jonas Bjälesjön puheenvuorolla, jossa hän käsittelee festivaalien kehityskaarta ja tulevaisuutta käyttäen case-esimerkkinä suuria muutoksia kokenutta Hultsfred-festivaalia. Erittäin arvostettu ja useita kirjoja musiikin eri genreistä ja ilmiöistä julkaissut brittiläinen musiikkitoimittaja Simon Reynolds kertoo näkemyksiään nykypäivän retrovillityksestä musiikin saralla perjantaiaamupäivänä. Myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tutustuu tapahtumaan ja esittää tervehdyksensä MARS-vieraille perjantaina 31.1. iltapäivällä.

 

Katso koko ohjelma ja aikataulu


Takaisin

Lippupisteen logo 2017 - valkoinen png (Lippufi_logo_valkoinen.png)

  •                
  •    Into Seinäjoki
  •   
  • Eventmore-logo (logo_eventmore.png)
  • Lakeus Sokos Hotels-logo (Lakeus-Sokos-hotels.png)
  • epkk (kumppanit_epkk.jpg)