MARSissa ylitettiin odotuksia ja genrerajoja

Viidettä kertaa järjestetty MARS-tapahtuma pääsi reilusti tavoitteisiinsa. Musiikin talvifestivaali toi jälleen yhteen alan toimijat tarjoamalla laaja-alaisen ohjelmiston: seminaariohjelma, elävä musiikki, työpajat, neuvontaklinikat, Musamessut ja tapahtumavieraat muodostivat musabisneksen keskipisteen Rytmikorjaamolle neljän päivän ajaksi. Omaa tutkimuksellista aineistoa tuotettiin vapaaehtoiskyselyn ja seksikyselyn muodossa.

 

MARS käynnistyi keskiviikkona 29.1. täsmätietoa ja käytännön vinkkejä pursunneella toiminnallisella päivällä, joka täyttyi erilaisista työpajoista, neuvontaklinikoista, sparraussessioista ja keskusteluista niin festivaalijärjestäjille, artisteille, yrittäjille kuin opiskelijoille. Torstain ja perjantain seminaareissa tehtiin läpileikkaus mm. musiikin tulevaisuuteen ja läpimurron tekemiseen, edm-ilmiöön, seksin ja musiikkialan vuorovaikutukseen ja vapaaehtoistyön johtamiseen. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa pureuduttiin festivaalien kehityskaareen sekä musiikin retromaniaan. Tapahtumaan rekisteröityi 400 alan toimijaa.

Elävää musiikkia oli tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin MARSissa: keskiviikosta lauantaihin lähes 30 artistia tai yhtyettä pääsi näyttämään taitonsa musiikin ammattilaisille ja paikallisille. Liveohjelmistoa koottiin yhteistyössä suomalaisten elävän musiikin yhdistysten, kotimaisten musiikkimedioiden ja paikallisen musiikkiliikkeen kanssa. Perinteisten klubi-iltojen lisäksi livemusiikkia kuultiin livelounailla seminaarien lomassa. Kaiken kaikkiaan keikoista nautti lähes 1400 kuulijaa.

Lauantain Musamessut ja siellä edustettujen maahantuojien laite- ja soitinesittelyt, suositut instrumenttiklinikat sekä Levymessut keräsivät Rytmikorjaamolle ennätykselliset 600 kävijää ympäri maakuntaa. “Maahantuojat olivat erittäin positiivisesti yllättyneitä Seinäjoen meiningistä ja suuresta kävijämäärästä, tällaista kuulemma harvoin näkee pääkaupunkiseudulla”, kertoo messut järjestäneen musiikkiliikkeen Markun Musiikin Toni Lukkari.


Uusia tutkimustuloksia ja tunnustuksia

Tänä vuonna tutkimus ja käytäntö sulautuivat toisiinsa entistäkin vahvemmin MARSin tuotettua omaa tutkimuksellista aineistoa kahden kyselytutkimuksen muodossa. Vapaaehtoistoiminnan johtamista käsittelevä kysely kohdistui Provinssirockin, Ilosaarirockin ja urheiluseurojen vapaaehtoistyövoimaan. Tulokset käytiin läpi aihetta käsittelevässä keskustelussa MARS-torstaina. Ihmisten musiikkiin ja tapahtumiin liittyviä seksi- ja pariutumiskokemuksia kartoitettiin suurella seksikyselyllä, johon vastasi kaiken kaikkiaan 1170 vastaajaa ympäri Suomen. Kyselyn tulokset puitiin MARSin Let’s Talk About Sex! –paneelissa. Kyselytutkimusten toteutuksista vastasivat Selmu ry.:n hallinnoima Massa-hanke ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun TATU2-hanke. Kyselyiden tulokset julkaistaan lähiaikoina.

Tapahtumassa jaettiin kaikkien aikojen ensimmäinen MARS-tunnustuspalkinto. Tunnustus ansiokkaasta ja innostavasta työstä sekä MARSin tukemisesta sen alkutaipaleelta saakka myönnettiin Jukka Haarmalle. Palkinnon Haarmalle ojensi luovien alojen merkityksestä ja niiden menestymisestä puhumaan saapunut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen.

MARS-festivaali järjestetään jälleen 4.-7.2.2015. Tapahtumaa järjestävät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Rytmi-Instituutti, Frami Oy, Selmu ry, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Louhimo pääyhteistyökumppaninaan Seinäjoen seudun elinkeinokeskus SEEK.


Takaisin

Lippupisteen logo 2017 - valkoinen png (Lippufi_logo_valkoinen.png)

  •                
  •    Into Seinäjoki
  •   
  • Eventmore-logo (logo_eventmore.png)
  • Lakeus Sokos Hotels-logo (Lakeus-Sokos-hotels.png)
  • epkk (kumppanit_epkk.jpg)