MARSissa puhutaan klubien nykytilanteesta, musiikkidokkareista sekä raha$ta

Torstain ja perjantain seminaariohjelmassa

Valtakunnallisen uutiskynnyksen ylittäneiden viina- ja seksipaneelien aloittama trilogia saa arvoisensa päätöksen, kun framille nostetaan musiikkialan kolmas tabu: raha. Voiko musiikilla rikastua muutenkin kuin laittamalla toiset tekemään sitä? Ovatko Kela ja sossu muusikoiden tärkeimmät mesenaatit? Herättääkö menestys enemmän kateutta kuin konkurssi vahingoniloa? Koko musiikkibisneksen liikevaihto on samaa luokkaa kuin yhdellä isolla automarketilla. Miksi siis ylipäätään puhutaan bisneksestä – eikö sen voisi unohtaa ja puhua vain kulttuurista? Toimittaja Janne Flinkkilän vetämässä "Raha ratkaisee" -keskustelussa mukana artisteja ja alan ihmisiä nälkätaiteilijoista verokuninkaisiin.

 

MARSin keynote-puheenvuoron antaa Live Music Exchange -tutkimusryhmän Emma Webster (Oxford Brookes University) aiheenaan Britannian musiikkiklubien tämänhetkinen tilanne; etenkin käsitellään jatkuvan sulku-uhan alla toimivien itsenäisten elävän musiikin venueiden kohtaloita. Muun muassa markkinoinnin, opperan, maailman musiikin, acid technon ja digitaalisen jakelun parissa työskennellyt Webster väitteli tohtoriksi Edinburghin yliopistosta 2011.


Keskiviikkona

Rock- ja popkulttuurissa visuaalisuus on ollut aina tärkeää. Musiikin lisäksi menestyneimmillä bändeillä ja artisteilla on ollut poikkeuksetta oma, tunnistettava visuaalinen maailmansa. Misfitsistä Depeche Moden kautta New Kids On The Blockiin bändipaidat, logot ja niiden värisävyt ovat rakentaneet esiintyjien imagoa haluttuun suuntaan. Joskus visuaaliset tunnusmerkit ovat tunnetumpia, kuin itse musiikki. Tunnistettava visuaalisuus on nousevalle artistille mahdollisuus, mutta voi myös kääntyä itseään vastaan. Artisteille tarkoitetussa Rytmi-instituutin järjestämässä "Bändissä ainakin yhden pitää osata piirtää" -työpajassa keskiviikkona 3.2. käsitellään bändin visuaalisuutta ja imagoa. Työpajan vetäjänä on laulaja-kitaristi ja valokuvaaja Ville Malja Lapko-yhtyeestä.

 

Keskiviikkona 3.2. paneudutaan myös musiikkidokumenttien kirjavaan maailmaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoiden toteuttamassa keskustelussa. Musiikkiaiheiset dokumentit ovat olleet viime vuosina kovassa suosiossa ja Suomessakin niitä on valmistunut useita. Iltapäivän aikana panelistit pureutuvat pintaa syvemmälle valottaen syitä kasvaneen suosion takana. Iltaa Rytmikorjaamolla siivittää eteenpäin elokuva-aiheinen musiikki.


Rekisteröidy MARSiin!

Rekisteröinti vuoden 2016 MARS-festivaalille on käynnissä. Rekisteröitymismaksuun sisältyy seminaarien (to-pe) lisäksi sisäänpääsy showcase-keikoille. Keskiviikon maksuttomaan ohjelmaan sekä DJ Weekendiin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin. Kaikkiin hintoihin lisätään alv. 24 %.

RekisteröidyRekisteröityminen 31.1.2016 mennessä
2 pv TO-PE 4.-5.2.2016 130 € + alv. 24 %
1 pv TO 4.2 tai PE 5.2. 70 € + alv. 24 %
Opiskelija 2 pv TO-PE 4.-5.2. 30 € + alv. 24 %

Rekisteröityminen 1.2.2016 lähtien sekä walk-up (paikan päällä)
2 pv TO-PE 4.-5.2.2016 150 € + alv. 24 %
1 pv TO 4.2 tai PE 5.2. 80 € + alv. 24 %
Opiskelija 2 pv TO-PE 4.-5.2. 30 € + alv. 24 %


Takaisin

Lippupisteen logo 2017 - valkoinen png (Lippufi_logo_valkoinen.png)

  •                
  •    Into Seinäjoki
  •   
  • Eventmore-logo (logo_eventmore.png)
  • Lakeus Sokos Hotels-logo (Lakeus-Sokos-hotels.png)
  • epkk (kumppanit_epkk.jpg)