Seksikyselyssä selvitettiin musiikkiin liittyviä seksi- ja pariutumiskokemuksia

MARS-festivaali selvitti yhdessä Rumban kanssa ihmisten musiikkiin liittyviä seksi- ja pariutumiskokemuksia tammikuun puolivälissä käynnistetyn suuren seksikyselyn avulla. Verkossa toteutettuun seksikyselyyn vastasi kaikkiaan 1170 vastaajaa. Sen tuloksia puitiin torstaina 30.1. Seinäjoella MARS-festivaalin Let’s Talk About Sex -paneelikeskustelussa, joka keräsi Rytmikorjaamon salin täyteen seksistä kiinnostuneita musiikkialan ammattilaisia.

 

Kyselyssä paneuduttiin muun muassa seksin merkitykseen tapahtumaosallistumisen motiivina, osana tapahtumaelämystä, fani-artisti-suhdetta ja artistin imagoa. Lisäksi tarkasteltiin vastaajien asenteita useisiin seksiä ja musiikkia yhdistäviin väittämiin. Vastaajia pyydettiin myös nimeämään mielestään Suomen seksikkäin mies- ja naisartisti.

 

Tuloksista voidaan muun muassa todeta, että selvä enemmistö vastanneista on harrastanut seksiä festivaaleilla. Teltta oli selkeästi suosituin paikka lemmentöiden suorittamiseen. Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon, että 39 vastaajaa ilmoitti harjoittaneensa rakkauden aktia bajamajassa. Seksikumppanin löytämistä ei silti voida tulosten valossa pitää keskeisenä motiivina festivaali- tai konserttiosallistumisen taustalla - seksin tärkeyttä osallistumismotiivina pidettiin merkittävämpänä disko- tai klubi-iltoihin osallistuttaessa kuin festivaaleille tai keikoille.


Yli puolet vastaajista oli päätynyt harrastamaan seksiä samana iltana disko- tai klubi-illassa tapaamansa henkilön kanssa. Odotetusti disko- ja klubi-illat toimivat myös huomattavasti yleisempänä pariutumisympäristönä kuin konsertit tai festivaalit. Vakituisen seurustelukumppanin disko- tai klubi-illoista oli löytänyt lähes kolmannes vastaajista. Vain 14 prosenttia vastaajista oli löytänyt vakituisen seurustelukumppanin festivaaleilta tai keikoilta/konserteista. Toisaalta tuloksissa näkyi myös, että mieluinen musiikkimaku tekee selkeästi henkilöstä seksuaalisesti haluttavamman.


Kyselyssä tiedusteltiin myös seksikkäimpiä mies- ja naisartisteja. Jälkimmäisessä sarjassa Jenni Vartiainen otti murskavoiton kaikista kilpasiskoistaan. Hän keräsi yksin yhtä paljon ääniä kuin Chisu, Paula Vesala, Mira Luoti, Anna Abreu, Sanni ja Haloo Helsingin Elli yhteensä. Miesartisteista seksikkäimmäksi äänestettiin Ville Valo. Hänen kannoillaan olivat Cheek sekä MARSin seksipaneeliin osallistunut Olavi Uusivirta.


Tutkimuksen mukaan miehille seksikumppanin löytäminen festivaalilta tai muusta tapahtumasta on selvästi tärkeämpää kuin naisille. Miehet myös haluaisivat musiikkilehtiin enemmän paljasta pintaa kuin naiset. Naiset taas ovat enemmän sitä mieltä, että muusikot ovat seksuaalisesti tavallista haluttavampia. Naiset ovat myös vahvemmin sitä mieltä, että useimmat heidän suosikkiartisteistaan ovat seksikkäitä. Toisaalta ja hieman yllättäen väittämään “muusikko on tavallista parempi seksikumppani” lähes puolet (45 prosenttia) vastasi olevansa täysin eri mieltä. Täysin samaa mieltä oli vain 3,5 prosenttia.


Tulosten vertailu ikäryhmittäin osoittaa, että nuorille seksi ja seksuaalisuus on oleellisempi ja kiinnostavampi osa artisti-imagoa sekä kiinnostaa enemmän mediassa. He myös haaveilevat enemmän seksistä suosikkiartistiensa kanssa kuin vanhemmat. Seksuaalinen suuntautuminen näkyi puolestaan eniten väittämässä “useimmat suosikkiartistit ovat mielestäni seksikkäitä”, mistä homo- ja biseksuaalivastaajat olivat voimakkaammin samaa mieltä.


Olavi Uusivirran lisäksi toimittaja-tietokirjailija Janne Flinkkilän vetämään paneelikeskusteluun osallistuivat Katja Ståhl, Tampereen yliopiston professori Kaarina Nikunen sekä Ruisrockin ja Tavastian Lauantaidiskon Mikko Niemelä.

Suuren seksikyselyn vastausjakaumia ja keskiarvoja on löydettävissä täältä (pdf).


Takaisin

Lippupisteen logo 2017 - valkoinen png (Lippufi_logo_valkoinen.png)

  •                
  •    Into Seinäjoki
  •   
  • Eventmore-logo (logo_eventmore.png)
  • Lakeus Sokos Hotels-logo (Lakeus-Sokos-hotels.png)
  • epkk (kumppanit_epkk.jpg)