MARS on ensi viikolla - tässä viimeisiä ohjelmalisäyksiä ja täydennyksiä

 

Tiedättekö muuten montako tuottajaa tarvitaan vaihtamaan lamppua? Ehkä sekin selviää Seinäjoella ensi torstaina.

 

AJANKOHTAINEN KAKKONEN:
Montako tuottajaa tarvitaan vaihtamaan lamppu?

 

Millaista on tuottajan työ livebisneksessä? Montako tuottajaa tarvitaan yhden keikan tekemiseen? Ajankohtaista keskustelua tuottajuudesta ja vastuunjaosta keikka- ja tapahtumajärjestämisessä. Keskustelussa tuodaan esille monipuolisesti tuotannon näkökulmia niin venue-, keikkamyyjä-, tapahtumajärjestäjä- kuin bändikentältäkin ja tietenkin sivutaan rahaa. Kenen vastuulle tuotannot jäävät loputtomissa mailiketjussa, kuka tuottajan työstä maksaa ja kenelle?

MODERAATTORIT: Salla Vallius (Nosturi/ ELMU ry) ja Krista Huovinen (Jook Joint)
PANELISTIT: Jenna Lahtinen (Lutakko/ Jurassick Rock), Sami Huhtinen (Rähinä Live), Nina Ruotsalainen (Teurastamo)

 

Luova (t)uho musiikkimediassa digitaalisella aikakaudella

Perinteinen musiikkilehdistö on katoamassa ja tilalle ovat tulleet blogit ja erilaiset sosiaalisen median alustat sekä suoratoistopalvelut. Samaan aikaan radion asema on korostunut entisestään. Mihin tämä kehitys vie musiikkijournalismia? Innokkaat harrastajat korvaavat ammattilaiset? Samaan aikaan suosituksilla on entistä suurempi merkitys uusien artistien esiin tulemisessa. Mitä tämä tarkoittaa artistien, musiikin kuuntelijoiden ja levy-yhtiöiden kannalta? Kuinka uutta mielenkiintoista musiikkia löytää ylitsevuotavan tarjonnan keskellä?

MODERAATTORI: Taija Holm (ProPromotion)
PANELISTIT: Nalle Österman (toimittaja), Jarkko Fränti (toimittaja), Mikko Toiviainen (rosvot.fi/kalenterikarju)

 

Tarinoita MASSA-hankeen matkasta E-P:n ympäri

Selmu ry:n hallinnoima MASSA-hanke on keskittynyt suurten yleisötapahtumien kehittämiseen Etelä-Pohjanmaan alueella. Tilaisuuden tarkoituksena on valaista hankkeen aikana esiin nousseita ajatuksia sekä alueellista tapahtumatuotannon tilaa. Hankkeen päätuotoksena tehty tietokirja, jonka nimi on Tapahtumatuotannon läpivalaisussa – alihankkijaverkosto tapahtumaorganisaation tukena, julkistetaan tämän tilaisuuden yhteydessä.

Kirja on erittäin käytännönläheinen opas suuren yleisötilaisuuden järjestämiseen. Julkaisu on rautainen paketti ja hyvä apuväline uutta tapahtumaa suunnittelevalle ja alasta kiinnostuneelle tekijälle. Myös kokeneet tapahtumajärjestäjät löytävät kirjasta varmasti jotain uutta ja avartavaa tuotannon läpiviemiseksi. Kirjaa jaetaan tässä tilaisuudessa kaikille halukkaille.

Esittelijät Petteri Lehtola ja Pekko Hokkanen (Selmu ry)

 

The art of managing (the artist business)

How to build up successful artist and manager relationship? What are the key things artist should know before making an management deal? What kind of artists managers want work with and what kind of artist to avoid? Music business has been evolving in recent years. Can artist be successful without a manager or is the role of the manager even greater than before?

MODERATORS: Juha Koivisto (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia) ja Topi Hanhela (chairman of board Music managers forum Finland)
PANELISTS: Andy Inglis (5000), Virpi Immonen (Fullsteam management), Jori Hulkkonen (AlppiHouz productions)

 

LIVEOLOGY

Liveology tarkastelee elävän musiikin muutosta Suomessa 1970 luvulta nykypäivään. Tutkimuksessa keskitytään muutokseen, joka on kehittynyt ruohonjuuritason toiminnasta ammattimaiseksi liiketoiminnaksi ja yrittäjyydeksi. Oletamme, että suomalaisella järjestökulttuurilla on ollut vahva osa tässä paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla tapahtuneessa muutoksessa. Tämä symbioottinen suhde on edelleen olemassa järjestöjen, kaupallisten toimijoiden ja ympäröivien yhteisöjen välillä, olkoonkin, että alan suunta on entistä enemmän kohti kansainvälisen mallin mukaisia liike-elämän käytäntöjä.

Mervi Luonila ja Heikki Uimonen (Taideyliopiston Sibelius Akatemia)

 

Tapahtuman turvallisuus on osa laadukasta tapahtumatuottamista

Sujuva yhteistyö viranomaisten ja tapahtumajärjestäjien välillä on eräs keskeisimmistä edellytyksistä, kun puhutaan laadukkaasta tapahtumien turvallisuussuunnittelusta. Kuinka tämä toimii tällä hetkellä Suomessa? Seinäjoen ammattikorkeakoulu on mukana kansainvälisessä CISKT (Creative Industries Safety Knowledge Transfer) –hankkeessa jonka tavoitteina ovat mm. edellä mainittu viranomaisyhteistyön sujuvoittaminen, sekä tapahtumaturvallisuuden management -koulutuksen kehittäminen.

Hankkeen esittelijänä ja keskustelun virittäjänä toimii Seinäjoen osatoteutuksen koordinaattori Jussi Kareinen SeAMK:sta

Olemme saaneet myös hienoja vahvistuksia paneeleihimme, mm. Mirva Merimaan (Tiketti) keskustelemaan festivaalien tilasta sekä Asko Kallosen (Warner Music Finland) ja Pauli Hanhiniemen (muusikko) pohtimaan tositeeveetä musabisneksessä. Nämä ja paljon muuta siis ensi viikolla! MARSin sivuilta löydät valmiin seminaariohjelman.

 

 

MARSin rakenne

Tiivistettynä MARS näyttää tältä:

 

Seinäjoen Rytmikorjaamolla (Vaasantie 11) järjestettävä MARS käynnistyy keskiviikkona 4.2., jolloin ohjelmassa on erilaisia työpajoja, Festivaalipäivä ja luentoja sekä Elmufest-showcase. Keskiviikon ohjelma alkaa klo 10.30 Teoston infolla.

 

Torstai- ja perjantaipäivät 5.-6.2. pullistelevat asiantuntevaa, rohkeaa ja haastavaa seminaariohjelmaa. Ohjelma alkaa päivittäin klo 11. Illoissa keskiviikosta perjantaihin haetaan paukkuja uuteen päivään tuoreella livemusiikilla ja viihteellä.

 

Lauantai 7.2. omistetaan Musamessuille yhteistyössä Markun Musiikin kanssa sekä uudelle DJ Weekend-tapahtumalle.

 

MARS on tarkoitettu niin alan ammattilaisille, tutkijoille, opiskelijoille kuin harrastajillekin, ja se kerää Rytmikorjaamolle mm. ohjelmatoimistoalan, rock-klubien sekä festivaalien johtavia toimijoita, kuten SOA ry:n, SURF ry/Finland Festivals ry:n sekä Suomen Rock-klubien Liiton edustajia. Tätä kaikkea täydentää MARSin ainutlaatuinen ilmapiiri!

 

VIELÄ EHDIT! Rekisteröidy MARSiin NYT!


28.1.2015 - Walk-up: 140 € / 2 pv (to-pe), 75 € / 1 pv (to tai pe)
Opiskelijakortilla: 25 € (2 pv, to-pe) rekisteröitymisajankohdasta riippumatta.

 

Kaikkiin hintoihin lisätään alv. 24 %. Rekisteröitymismaksuun sisältyy seminaarien lisäksi sisäänpääsy showcase-keikoille. Keskiviikon ohjelma on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

 

Rekisteröidy tästä

 

Majoitus ja matkustus

 

MARS-festivaalin majoituskiintiö on tuttuun tapaan Seinäjoen keskustan ytimessä, Original Sokos Hotel Vaakunassa. Vaakunasta voi varata huoneen edullisesti koodilla MARS 2015. Majoituksen hinnat:

 

80 € / 1hh
95 € / 2hh
110 € / 2hh + lisävuode

 

Majoitukset varataan itse ja maksetaan paikan päällä. Varaukset voi tehdä soittamalla numeroon 010 7647 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vaakuna.seinajoki@sok.fi. Rytmikorjaamon ja keskustan väliä kulkeva MARS-bussi pysähtyy Sokos Hotel Vaakunan edessä. Muita majoitusvaihtoehtoja Seinäjoella ja muuta lisäinfoa löytyy MARSin nettisivuilta.

 

Mitä ennemmin varaat junaliput Seinäjoelle ja takaisin, sitä edullisemmin matkustat! VR:n ennakkolippuja voi ostaa 60-3 vuorokautta ennen junan lähtöä. Tietenkin myös yhteinen kimppakyyti on erinomainen ja hauska tapa matkustaa. Nyt Seinäjoelle pääsee myös edullisella Onnibussilla!


Takaisin

Lippupisteen logo 2017 - valkoinen png (Lippufi_logo_valkoinen.png)

  •                
  •    Into Seinäjoki
  •   
  • Eventmore-logo (logo_eventmore.png)
  • Lakeus Sokos Hotels-logo (Lakeus-Sokos-hotels.png)
  • epkk (kumppanit_epkk.jpg)